TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞI’NA;

16.03.2014

 

 

Sayı:14-792-01                                                                                                  Tarih:15.03.2014

 
 

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞI’NA;

 
Bütün Tabip Odalarına,  dolayısıyla, İzmir Tabip Odası’na'da yaptığınız duyuruyla, 1 Mart 2014 tarihinde, Ankara'da, Türk Tabipleri Birliği etkinliği olarak, bir sempozyum düzenlediğinizden haberdar olduk.
 
Ata Soyer Sağlık ve Politika Sempozyumları'nın birincisi olduğu anlaşılan bu sempozyumun konusunun, ÖZYÖNETİMLER, YEREL YÖNETİMLER VE SAĞLIK olduğu duyuru ve afişinden de anlaşılmıştır.
 
3 ana konu başlığı olan sempozyumun son oturumunun konusu da, SİYASETÇİLERİN GÖZÜYLE ÖZYÖNETİM-YEREL YÖNETİM BAĞLAMINDA SAĞLIK olup, davet edilen konuşmacılarının da BDP TEMSİLCİSİ ve HALKEVLERİ TEMSİLCİSİ olduğu görülmektedir.
 
Ülkemizde, yaklaşık 30 yıldır, PKK isimli örgüt, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı, etnik zeminde silahlı bir mücadelenin içindedir. Onun siyasi sözcülüğünü yapmakta olduğunu ifade eden BDP adlı parti, ülkemizin bir bölümünde, yerel yönetimlerin önemli bir kesiminde iktidardadır.
 
Gerek PKK adlı örgütün lideri, gerekse BDP'nin sözcüleri, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yerel özerklik inşasına başlayacaklarını, bütün kamu hizmetlerinin de yerel yönetimlere devredilmesi mücadelesini sürdüreceklerini basında sayısız defa ifade etmişlerdir.
 
Sempozyumun konusunun tam da bu siyasal talep sürecine denk gelecek şekilde saptandığı anlaşılmaktadır. Konuyu tartışacak siyasetçi olarak, bu talebin siyaset alanındaki savunuculuğunu yapmakta olan BDP temsilcisi seçilmiştir. Onun yanında hangi siyaseti temsil edeceği tarafımızdan anlaşılamayan, Halkevleri Derneği temsilcisi de TTB Merkez Konseyi tarafından tartışmaya davet edilmiştir.
 
Bu tutum, TTB Merkez Konseyi'nin,  bu siyasi talepler doğrultusunda, bu siyasi taleplerin sahipleri ile teorik bir tartışma yapmayı uygun bulduğunu göstermektedir.
 
İzmir Tabip Odası, kamu hizmetlerinin yerel yönetimlere devri, yerel özerklik inşası gibi siyasi taleplerin, özerklik, federasyon, bağımsız devlet talebine ve sonuçta ülkemizin bölünmesine gidecek bir süreç olduğu görüşündedir. Böyle bir sempozyumun, mevcut siyasi koşullarda, bu siyasi temsilcilerle birlikte tartışılmasının, bu sürece hizmet edeceği kanısındayız.
 
Sempozyumda ortaya çıkan sonuçlar ile TTB Merkez Konseyi'nin de bu sonuçlara ve sağlık hizmetlerini de içeren, konu edilen siyasi taleplere ilişkin görüş ve değerlendirmelerini, en kısa zamanda, hekim kamuoyu ile paylaşacağını umuyoruz. 
 
Saygılarımızla.
 
 

İZMİR TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU
 
Bu haber 5091 kez okunmuştur.