14 Mart Tıp Haftası Günlüğü

11.03.2014
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Sözlerimize 14 Mart Tıp Bayramı’nı şimdiden kutlayarak başlıyoruz. Gelenekleştiği gibi 14 Mart etkinlikleri bir haftaya yayılmaktadır. Hafta boyunca etkinliklere ilişkin haber ve izlenimleri sizlerle paylaşacağız!
 
Genelde ülkemizin, özelde sağlık ortamının içinde bulunduğu koşullar kutlama yapma konusunda ikilem yaratmaktadır. Hiç kuşku duyulmasın ki; 14 Mart her hangi bir ulusal bayramımız kadar kutlanmayı hak etmektedir.  14 Mart bir ulusal dirilişin, tarih sahnesine geri dönüşün adıdır! 14 Mart Tıbbiyeli Hikmetler demektir!  On dört Mart ruhunu yaratmış, ülkemizi esenliğe çıkartmış kahramanların anısına 14 Mart’ı coşkuyla kutlamalıyız, kutlayacağız! Elbette, bunu yaparken bir şeyleri anlatma, sorunlarımızı hem söylemlerle, hem de eylemlerle dile getirme, çözüm yollarını zorlama fırsatını da her zaman olduğu gibi sonuna dek kullanacağız!
 
Etkinlik izlencemiz daha haftayı beklemeden başlamış oldu!
 
BERGAMA GEZİSİ
 
9 Mart pazar günü İzmir Tabip Odası’nın düzenlemiş olduğu geziyle rotamızı Bergama’ya çevirdik! Anadolu’nun her karışına sinmiş olan eskil yerleşimlerden birisi olan Bergama’nın bizler için anlamı son derece farklıydı! Bir bakıma tıp sanatının köklerine yolculuk yapmış olduk!
 
Pazar sabahının erken saatlerinde başlayan Bergama yolculuğumuz coşkulu olduğu kadar öğretici de oldu! Bergama’ya varmadan yol boyunca pek çok tümülüsü fark ederek dağarcığımızı zenginleştirmiş olduk!
 
Teleferikle eriştiğimiz Akropol’de başlayan ören yeri gezimizde sıra dışı yamaç mimarisi ile kendisini gösteren benzersiz yerleşime hayran olmamak olanaksızdı.
 
Öğle yemeğini izleyerek Kızıl Avlu, Bergama Müzesi ve Asklepion’la süren gezimiz gün batımıyla sonlanmış oldu. Bilmediklerimizi öğrendiğimiz, bildiklerimizi pekiştirdiğimiz Bergama Gezisi belleklerdeki silinmez yerini çoktan almış oldu!
 
Bu haber 1738 kez okunmuştur.