Asistan Hekim Eylemi Önemli Kazanımlarla Sonuçlandı...

06.03.2014
 
İzmir Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ve Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Asistan Hekimlerinin İş Bırakmasıyla Başlayan Süreç, Hastanenin Tüm Hekimlerinin Katılımıyla, Taleplerinin Büyük Ölçüde Kabul Ettirilmesiyle, Başarıyla Sonuçlandı. (19 Şubat 2014-3 Mart 2014)
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (İzmir Atatürk EAH) ve Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi  (KÇÜTF) asistan hekimleri, özellikle 2013'ün son aylarında, iş yüklerinin artması, performans ödemelerinin giderek azalması ve uzmanlık eğitimlerine ilişkin uygulamalar nedeniyle, sorunlarının giderek dayanılmaz noktaya gittiğini görmeye ve neler yapılabileceğini tartışmaya başlamışlardı.
 
İzmir Tabip Odası, özellikle yeterli asistan kadrosu sağlanabilmesi için, Eylül 2013 TUS'ndan önce hastane yöneticileri ile iletişim içinde olarak, çeşitli yetkili kişi ve kurumlara, konunun hekimler ve sağlık hizmeti açısından önemini anlatmak için girişimlere başlamıştır.
 
Hastane yöneticileri ile toplantılar yapılıp, Tabip Odası'nın yapmayı planladığı girişimler paylaşılmıştır. Konunun Sağlık Bakanlığı düzeyinde ele alınabilmesini sağlamak amacıyla, İzmir milletvekilleri bilgilendirilmiştir. TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi,  iktidar partisi İzmir Milletvekili Sayın Nesrin Ulema ve İzmir Sağlık Müdürü Sayın Bedia Türkyılmaz ile görüşülmüş, kendilerine konuyla ilgili dosyalar verilmiş, Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmaları talep edilmiştir.
 
Kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla yazılı basın ve TV'lerde konu defalarca gündeme getirilmiştir.
 
Ancak 2013 Eylül TUS'nda yine, özellikle İzmir Atatürk EAH için, hiç asistan hekim kadrosu verilmemiştir.
 
Aynı girişimlere devam edilmiş, hastane yöneticilerinin yaptıkları girişimler de takip edilmiş, en son Sağlık Bakanlığı Müsteşarı'nın Nisan 2014 TUS için sorunun kesin çözüleceği ifadelerine rağmen İzmir Atatürk EAH için hiç asistan kadrosu verilmediği açıklanmıştır.
 
Kıdemli asistanların da 2014 Haziran, Temmuz aylarında ayrılacağı düşünüldüğünde, özellikle asistan hekimler için iş yükü, performans ödemeleri ve eğitim sorunları dayanılmaz noktaya gelmiştir.
 
Asistan hekimlerin gerek kendi aralarında gerekse Oda yöneticileri ile yaptıkları toplantılarda, acil talep
Bu haber 2316 kez okunmuştur.