İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dilekçe Örneği

02.03.2014
 
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİNE
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi arasından 2011 yılında gerçekleştirilen birlikte kullanım ve işbirliği protokolü,  düzenleme amacından ve işbirliği gerekçelerinden tamamen uzaklaşarak hastanemizde büyük sıkıntılara yol açmıştır.
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrolarını ve hastanemizin uzun yıllara dayanan bilimsel geçmişini yok sayarak gerçekleştirilen protokol uygulamaları göstermiştir ki; bilimsel ve idari yönden birçok hatayı içinde barındıran protokolün uygulama olanağı da kalmamıştır.
 
Hastane yöneticilerimizin takdir edeceği üzere, protokol uygulamaları hastanemizde çalışma barışını bozmuş, iki ayrı kurum çalışanları arasında bilimsel ve idari işbirliği zayıflamıştır. İş yükü anlamında önemli bir hizmeti üstlenen biz,İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosundaki hekimlerin, eğitici ve hizmet yönü  adeta yadsınmaktadır.
 
 Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kadrolarının  ve hizmet yükünün  göz önüne alınmıyor olmasının, asistan hekim kadro sayısının saptanması başta gelmek üzere birçok süregelen soruna yol açması, hastanemizde hizmetin sürdürülemez noktaya gelmesine ve hastanede çalışma ortamında huzursuzluğa  neden olmuştur.
 
 Eğitim hizmetleri ile idari hizmetlerin sunumu ve çalışanlar arasındaki ilişkisinin çerçevesini belirleyen temel bir hukuk düzenlemenin varlığı dahi tartışmalıdır. Bilindiği üzere, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi arasında yapılan protokol ile protokolün dayanağı olan yönetmelik hükümleri Danıştay 15.Dairesi tarafından iptal edilmiş olup gerekçeli karar beklenmektedir.
 
Bütün bu gerekçeler birlikte değerlendirildiğinde,Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurumsal kimliğinin,kadrolarının varlığının ve birikiminin korunması talebimdir. Bu talebim  için gereğini arz ederim
 
 
Saygılarımla.
 

 

Dr. 

 

 
 
 
DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
Bu haber 2211 kez okunmuştur.