Atatürk EAH Hekimleri 3 Günlük İş Bırakma Kararı Aldı

25.02.2014

 

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 haftadır devam etmekte olan asistan hekimlerin haklı taleplerle yaptığı eylemin geldiği nokta ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunmak üzere, 25 Şubat 2014 tarihinde, bir toplantı yapıldı.

Oda Başkanımız Dr.Suat Kaptaner, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşme hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, asistan hekim kadrosu talebinin 2014 Nisan TUS dönemi için karşılanamayacağı; 6 Mart 2014 tarihinde yapılacak TUK toplantısında asistan hekim kadrolarının yeniden belirlenmesi konusunun dile getirileceği ancak kadro artırımının ancak Eylül 2014 TUS’unda mümkün olacağı konusundaki görüşleri aktarıldı. Performans ödemeleri konusunda, asistan hekimlere yapılacak ödemelerin önümüzdeki aydan itibaren en üst düzeyde yapılacağı, asistanların iş yükü ve çalışma ortamındaki eksikliklerin hastane koşulları oranında düzeltileceği konusundaki sözleri aktarıldı.
 
Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasındaki işbirliği protokolünün olumlu sonuçlar vermediği, bu konunun yeniden ele alınması gerektiği konusundaki önerilerimizin onaylandığı hekimlere açıklandı. Ancak bugün için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrolarının statüsünün ve geleceğinin ne durumda gelişeceği konusunun tartışmalı bir halde devam ediyor olduğu aktarıldı.
 
Toplantıda yapılan tartışmalar sonucunda, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekim kadrolarının olmadığı takdirde hastanedeki sağlık ve eğitim hizmetlerinin ne durumda olacağının Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından açık bir şekilde görülmesinin yararlı olacağı, bunun için de 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren 3 gün süre ile hizmet vermekten doğan gücün kullanılmasının yararlı olduğuna oybirliği karar verildi.
 
İzmir Tabip Odası’nın bu kararı, basın, kamuoyu ve milletvekilleri paylaşması ve İzmir’deki hekimlerin desteğini sağlaması kararlaştırıldı.
 
Bu gelişme üzerine, Oda’mız tarafından İzmir’deki bütün meslektaşlarımıza İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerini desteklemek amacıyla 26 Şubat 2014 Çarşamba günü, saat 12.30’da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılacak kitlesel basın açıklamasına katılma çağrısı yapılmıştır.
 
Konu, bütün basına, köşe yazarlarına, sağlık meslek örgütlerine ve milletvekillerine acilen iletilmiştir.
 
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1962 kez okunmuştur.