İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Eylem Başladı...

19.02.2014

                                                               

                                                        
Sayı: 14-010                                                                             19.02.2014
 
 
2 YILDIR SAĞLIK BAKANLIĞI VE YÖK YETKİLİLERİNE SESLENDİK  !!!!
 
ORADA KİMSE YOK MU  DEDİK, DİNLEMEDİNİZ  !!!!
 
İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE HİZMETLER DURMAK ÜZERE DEDİK,  DİNLEMEDİNİZ !!!!!!
 
İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ
 
KABUL EDİLEMEZ DEDİK, DİNLEMEDİNİZ !!!!!
 
BUGÜN İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE HİZMETLER
 
ARTIK DURUYOR …BAKALIM DİNLEYECEK MİSİNİZ  ????
 
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sadece  Ege Bölgesinin değil , ülkemizin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden birisidir. Hastane, eğitim görevlisi sayısı, bilimsel düzeyi, personel ve hizmet alt yapısı ve hizmet sunduğu hasta sayısı açısından bakıldığında ülkemizde ve ilimizde önemli bir görevi yerine getirmektedir.
 
Ancak özellikle son yıllarda, asistan hekim kontenjanlarının belirlenmesinde önemli hatalar yapılmaktadır. HASTANEMİZİN ASİSTAN HEKİM SAYISI ADETA   SİSTEMATİK BİÇİMDE AZALTILMAKTADIR….
 
Asistan hekim kontenjanların belirlenmesinde, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eğitim görevlileri yok sayılmakta İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi kadro sayısı kriter alınmaktadır.
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin geçmişe dayanan bilimsel birikiminin, eğitici kadrolarının, personel ve hizmet alt yapısının dikkate alınmaması kabul edilemez. Bu hukuka aykırı bir işlemdir. Bu uygulama, HASTALARIMIZA VERİLEN HİZMETİN NİTELİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR….
 
HASTANEDE HİZMET VERİLEMEZ DURUMA GELİNMİŞTİR….
 
KISA VE UZUN VADEDE, EĞİTİM KLİNİKLERİNDE UZMANLIK EĞİTİMİNİN DEVAMLILIĞINI SAĞLAYACAK ASİSTAN HEKİM NEREDEYSE KALMAMIŞTIR…
 
Asistan hekim toplam sayılarınn yıllara göre dağılımı incelendiğinde,  önemli bir azalma olduğu görülmektedir.
 
Dönem
2011
2012
2013
2014 Ocak
2014 Haziran (Tahmini sayı)
Asistan Sayısı
376
351
336
260
220
 
 
Benzeri eğitim kurumlarında yılda 96-140 civarında asistan hekim kontenjanı belirlenirken İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uzmanlık eğitimi öğrencisi alınmamaktadır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi için ise, 2013 Nisan döneminde sadece 13, 2013 Eylül Döneminde sadece 10 asistan hekim kontenjanı belirlenmiştir.
 
Bu hastanenin poliklinik sayısı milyonlarla ifade edilmektedir.
 
Yıl
2011
2012
2013
Poliklinik Sayısı
1.900.000
1.980.000
2.050.000
 
Yatan hasta sayısı ise ortalama şu şekildedir.
 
Yıl
2011
2012
2013
Yatan Hasta Sayısı
54.500
55.700
56.200
 
 
İzmir Tabip Odası, aylardır, Sağlık Bakanlığı’na, YÖK’e, TBMM  Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerine, Sağlık Müdürlüğü’ne bu sorunları anlatmaya çalışmıştır.
 
Hastane yöneticileri özellikle ASİSTAN HEKİM KONTENJANI VERİLMEMESİNİN HASTANEDE HİZMETLERİN DURMASINA YOL AÇACAĞINI DEFALARCA YETKİLİLERE AKTARMIŞLARDIR. Her defasında sorunun anlaşıldığı ve düzeltileceği cevabı verilmiştir.
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda bulunan eğitim görevlisi meslektaşlarımız YOK SAYILMAKTADIR.
 
Ancak NİSAN TUS kadroları açıklanmış, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine HİÇ ASİSTAN HEKİM KADROSU VERİLMEMİŞTİR.
 
 
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosu olarak da son derece yetersiz sayıda 20 Aile hekimliği asistan kadrosunun dışında sadece 16 asistan hekim kadrosu verilmiştir. Asistan hekim ihtiyacının gerçek anlamda hissedildiği kliniklerin gereksinimi karşılanmamıştır.
 
Bugüne kadar gerek Tabip Odasının gerekse hastane idarecilerinin çabaları Sağlık Bakanlığı’nın adeta duvarlarına çarpmıştır.
 
 
BEN YAPTIM OLDU !!! ANLAYIŞINI KABUL ETMEMİZİ VE SESSİZ KALMAMIZI HİÇ KİMSE BİZLERDEN BEKLEMESİN.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI’NA SORUYORUZ…
 
İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ORTADAN KALDIRILMIŞTIR DA BİZLERİN HABERİ Mİ OLMAMIŞTIR ???
 
Asistan hekim sayılarının belirlenmesinde bu kadroların dikkate alınmaması büyük bir yanlışlık olduğu gibi hukuki anlamda da tartışmaları beraberinde getirmektedir.
 
Ayrıca, kontenjanların azalması uzmanlık eğitiminin devamında aksaklığa neden olduğu gibi halen uzmanlık eğitimi alan öğrencilerin eğitim hizmetleri dışında ağır iş yükü altında çalıştırılmasına neden olmaktadır. 36 saat aralıksız çalışmaktadırlar
 
Asistan hekimler başta olmak üzere, bütün hekimler ağır iş yükü altında ezilmektedirler. Dinlenmeden nöbet ve normal mesailerine devam etmek durumunda kalmaktadırlar. Bu çalışma ortamında doğal olarak  tartışmalar yaşanmakta, hasta ve hasta yakınlarının şiddetine de uğramaktadırlar.
 
Asistan hekimler ise adeta kölelik düzeniyle çalışmaktadırlar.
 
Aylardır, bu şartlar devam ettiği takdirde,
 bu hastanede hizmetler durma noktasına gelecektir DEDİK !!
 
İŞTE BUGÜN SAYENİZDE artık  HİZMETLER DURMA NOKTASINDADIR…
 
Hastalara nitelikli sağlık hizmeti verilemeyen bu köle çalışma düzenine artık tahammül kalmamıştır.
 
ASİSTAN HEKİMLERİN EK ÖDEMELERİ KOMİK NOKTALARA GELMİŞTİR.
 
BÜTÜN HEKİMLERİN EK ÖDEMELERİNİN BİR SONRAKİ AY NE OLACAĞI BELİRSİZDİR.
 
ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE PERFORMANS ÖDEMELERİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLEREK, ÖNCELİKLE ASİSTAN HEKİMLERİN ÖDEMELERİ ARTTIRILMALIDIR.
 
ASİSTAN HEKİMLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA DÜZELTİLMELİDİR.
 
ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNİ HİZMET VEREMEZ DURUMA GETİREN BU YAKLAŞIM DÜZELTİLMELİDİR.
 
NİSAN 2014 TUS ASİSTAN KADROLARINA DERHAL ACİLEN EK KADRO VERİLMELİDİR.
 
HİÇBİR MAKAM, HİÇBİR YETKİLİ, ASİSTAN HEKİMLER BAŞTA OLMAK ÜZERE HEKİMLERİ KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRMAYI HAK OLARAK GÖRMEMELİDİR.
  
HİÇBİR MAKAM VE HİÇBİR YETKİLİNİN, ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNİ HİZMET VEREMEZ DURUMA GETİRMEYE HAKKI YOKTUR.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNİ HİZMET VEREMEZ DURUMA GETİRMESİNİ, ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMASINI HASTALARIMIZA ŞİKAYET EDİYORUZ.
 
ASİSTAN HEKİMLER BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN HEKİMLER OLARAK TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR HİZMET ÜRETMEKTEN DOĞAN GÜCÜMÜZÜ VE HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ.
 
MESLEĞİMİZE, HASTANEMİZE VE NİTELİKLİ HİZMET VERMEK İSTEDİĞİMİZ HASTALARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ.
 
BAŞTA HASTALARIMIZ OLMAK ÜZERE BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANEMİZE SAHİP ÇIKMAYA, BİZLERİ DESTEKLEMEYE, TEPKİLERİNİ, HASTANEMİZİ HİZMET VEREMEZ NOKTAYA SÜRÜKLEYEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA GÖSTERMEYE ÇAĞIRIYORUZ.
 
 
KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN HEKİMLER BELİRSİZ VE GÜVENCESİZ ORTAMDA ÇALIŞMAKTA, EK ÖDEMELERİ HER GEÇEN GÜN DÜŞMEKTEDİR. BÜTÜN  MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN BİR NEFES ALMA SAĞLANMASI İÇİN BÜTÜN HEKİMLERİN SABİT PERFORMANS ÖDEMELERİ ACİLEN İKİ KATINA ÇIKARILMALIDIR.
 
BÜTÜN KAMU HEKİMLERİNİN SABİT ÖDEMELERİ BU SEVİYEDE EŞİTLENMELİDİR.
 
25 YILLIK HEKİM BİLE  EMEKLİ OLDUĞUNDA  2000 TL EMEKLİ AYLIĞI İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞMAKTADIR. BU UTANÇ VERİCİ DURUM DÜZELTİLMELİDİR….
 
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU
 
 
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
 
 
 
 
 
Bu haber 2631 kez okunmuştur.