TTB Merkez Konseyi' ne Açık Mektup!

10.01.2014

 

Sayı    : 14– 116 -01                                                                  İzmir, 09.01.2014

 
 

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞI’NA
ANKARA
 
 
11 Ocak 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenen miting için KESK, DİSK ve TMMOB ile birlikte 26 Aralık2013 tarihinde yapmış olduğunuz ve miting taleplerini içeren basın açıklamanız Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilmiştir.
 
Haklı taleplerin yer aldığı bildiride, hemen her zaman yapıldığı gibi, bu haklı ortak taleplerin ardı sıra, etnik ayrılıkçı terörün siyasi talepleri gündeme getirdiği kavramlar kullanılarak, sıralanmıştır. Israrla kullandığınız “Roboski”   kavramı yanı sıra, şimdi de “Kürt halkının süresiz serhildanı” kavramları gündeme getirilmektedir.
 
“AKP’nin Kürt sorununun çözümü için adım atmama ısrarına Kürt halkının cevabı süresiz direnmek, süresiz serhildan oldu” ifadesi, kanımızca etnik ayrılıkçı terörü haklı bulmak anlamına gelmektedir. Bu ifadelerin yer aldığı bildirinin, AKP’nin “Açılım” programını destekleyen ve halkın bu programa desteğini sağlamak için  “AKİL ADAM” olmayı kabul eden KESK Başkanı ile birlikte imzalanmış olmasını da başka bir ilkesizlik olarak görüyoruz ve anlamakta zorluk çekiyoruz.
 
Bu kadar haklı ve güncel talebin sıralandığı bir miting bildirisinde, en yakıcı sorunumuz olan ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü konusunda bir tek kelime söz edilmemesini de bir talihsizlik olarak görüyoruz. Haklı talepler için sürdürülen demokratik mücadeleyi zayıflatan, bölen bu yaklaşımlarınızı onaylamadığımızı belirtmek istiyoruz.
 
Saygılarımızla,
 
Dr. Suat KAPTANER
Başkan
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu a.
 
 
26.12.2013 TARİHLİ TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİNİN ODALARA GÖNDERDİĞİ YAZI İÇİN TIKLAYINIZ...
 
YAZI EKİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 
30.12.2013 TARİHLİTÜRK TABİPLER BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI
Bu haber 2217 kez okunmuştur.