İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na,

03.01.2014
Sayı : 14- 015 -09                                                                               İzmir, 03.01.2014
 
 
 
 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,
 
 
TTB Merkez Konseyi’ne 15 Kasım 2013 tarihinde yazmış olduğumuz bir yazıya yanıt amacı taşıdığı anlaşılan, 21 Kasım 2013 tarihli İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu imzalı bir yazı “TTB Merkez Konseyi eliyle” odamıza iletilmiştir.
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun TTB Merkez Konseyi’ne gönderdiği bir yazıya, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri imzalı ancak Yönetim Kurulu kararıyla olup olmadığı anlaşılmayan bir yazıyla yanıt verilmesini yadırgadığımızın bilinmesini isteriz.
TTB Merkez Konseyi’ne yazılan yazının muhatabı olmadığı için, Genel Sekreterinizin yazısına cevap verilmesi, kurumlar arası ilişkileri olumsuz etkileme olasılığı içerdiğinden, tercih ettiğimiz bir yaklaşım değildir. Ancak Odamız Yönetim Kurulu’na, seçilmesinden başlayarak, haksız, dayanaksız, gerçek dışı suçlamalar yönelt(il)mesinin de kabul edilebilir bir tutum olmadığını belirtmek zorundayız.
Genel Sekreterinizin, Odamız Yönetim Kurulu’nun, TTB Merkez Konseyi’ne Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Anıt Kabir ziyaretlerine ilişkin sorulardan rahatsız olduğu anlaşılmaktadır.
Yönetim Kurulumuz, gerek TTB Merkez Konseyi’nin, gerekse Oda’ların etkinliklerini, meslektaşları ile kendi görüşleri doğrultusunda paylaşmaktadır. Kendi politikaları doğrultusunda da etkinliklerini sürdürmektedir. Mesleki çıkarlarımızın yanında gerektiğinde, Mustafa Kemal Atatürk, Türk bayrağı, İstiklâl Marşı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Devrimlerinin kazanımları, 10 Kasım vb ulusal değerleri savunmaktadır. Bu bir program ve yaklaşım sorunudur.
Bugün TTB ortamında,  HDP-BDP milletvekili Sabahat Tuncel’le yan yana  “barış” savunulabilmekte, “Roboski” raporları yayınlanabilmekte, Rojava devrimleri(!)   savunulabilmekte, 4 parçadan(!)  delegelerle, “Kürdistan Sağlık Kongreleri” düzenlenebilmekte, AKP iktidarın
Bu haber 5566 kez okunmuştur.