Serbest Çalışan Meslektaşlarımızın Dikkatine !

03.01.2014

 

Değerli meslektaşlarımız,

SGK geri ödeme sistemi dışında kalan sağlık kuruluşlarında verilmekte olan sağlık hizmeti bedeline esas olan ücret katsayısı, her yıl başında güncel gelişmelere ve gereksinimlere dayanılarak TTB tarafından belirlenmektedir.
 
Bankalar, özel sigorta kurumları ve sağlık hizmeti bedelini kendisi ödeyen hastalar için asgari ücretin belirlenmesinde TTB tarifesi geçerlidir.  
 
Buna karşılık, SGK tarafından belirlenen SUT bedelleri, sistem dışında kalan adı anılan kurumların da ilgisini çekmekte, kendi mensup ya da sigortalıları için aldıklari sağlık hizmetlerini SUT bedellerine yaklaştırma eğilimi gözlemlenmektedir. Bazı kurumların meslektaşlarımızdan TTB asgari ücret tarifesini göz ardı ederek indirim isteminde bulundukları doğrultusunda  bilgiler alınmaktadır. Meslektaşlarımızın bu konuda Oda’mıza başvuruları olmaktadır.
 
Hekim emeğinin  ucuzlatılması anlamına gelen bu eğilim kabul edilemezdir.
 
Meslektaşlarımızın bu gibi dayatmalara karşı korunması ve emeklerinin karşılıklarının aşındırılmaması önde gelen görevimizdir.
 
Bu türden istekte bulunan kurumların odamiza bildirilmesini hassasiyetle rica ediyoruz. Bu bilgilere sahip olmamız durumunda sizler adına ilgili kurumlarla yazışarak uyarıda bulunmamız mümkün olabilecektir. Benzer bir konuda uyarı yazısı Yapı Kredi Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.
 
Bu doğrultudaki mücadelemiz İzmir Tabip Odası düzleminde sürdürüleceği gibi    TTB’nin sürece müdahil olması konusunda girişimlerde bulunulmaktadır.
 
İlgili kurum ya da kişilerin siz değerli meslektaşlarımızdan indirim isteklerinden odamızın haberdar edilmesini diler, bu konudaki soru ve sorunlarınız için odamızla iletişime geçmeniz gereğini anımsatır, sağlıklı ve mutlu bir yıl dileriz.
 
 
İzmir Tabip Odası
Bu haber 1948 kez okunmuştur.