Merhaba 2014

31.12.2013

  

Değerli meslektaşlarımız,

 
Bir yeni yıla daha merhaba diyoruz!
 
“Hekimliğin kişi ve kamu yararına” yapılmasından rahatsızlık duyan bir ülke ve sağlık yönetiminin varlığı acı gerçeğimizdir.
 
Sağlıkta Dönüşüm Programı geride bıraktığımız 2013 yılı boyunca da olanca etkisiyle varlığını duyumsatmıştır! Yapılan pek çok kamuoyu araştırması hekimlerin bu ortamdaki mutsuzluklarını doğrular niteliktedir.
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Mutsuzluğumuzun umutsuzluk kaynağı olmaması gerektiğini, koyulaşan karanlığa inat esenlikli günlere erişeceğimize inancımızı koruduğumuzu belirtmek isteriz! Bu inancımızın yersiz ve dayanaksız olmadığını yakın tarihte bu coğrafyada yaşanmış olup tarih kitaplarına geçen olaylar kanıtlamaya yetecektir!
 
Her ne kadar tabip odaları (y)etkisizleştirilmeye çabalansa da asıl olan o kurumların varlık nedeni hekimlerdir! Başka deyişle, bizler var olmayı sürdürdükçe umutsuzluk bizlerin gündeminde  olmayacaktır!
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
2014’e merhaba derken sağlık ortamındaki akıl almaz olumsuzluklarla mücadeleyi de kaldığımız yerden sürdüreceğimizden kimsenin kuşku duymaması gerekir! Sizlerle olan etkileşim ve bundan güç alan dayanışma karanlıkların aydınlığa çıkartılması yolunda biricik güç kaynağımızdır!
 
İzmir Tabip Odası sizlerin sorunları konusundaki mücadeleci tutumunun yanı sıra içinde bulunduğumuz olumsuzlukların ayrılmaz parçası olan ülke sorunları karşısında da kararlı, ödünsüz ve mücadeleci tutumunu sürdürecektir.
 
Ülkemizin ve ulusumuzun birliği, dirliği; ulusal değerlerimiz konusundaki duyarlılığımız değişmeksizin sürecektir. Atatürk ve en büyük eseri çağdaş Cumhuriyet değerleri önceden olduğu gibi 2014’te de önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir.
 
Bu duygularla hepinizin yeni yılını kutlarken, 2014’ün ülkemize ve ulusumuza sağlık, mutluluk ve esenlik getirmesi içten dileğimizdir.
 
İzmir Tabip Odası’nın 2014 yılında da yanı başınızdaki güvenceniz ve dayanağınız olduğunu aklınızdan çıkartmamanızı diliyoruz!
 
Saygılarımızla…
 
İzmir Tabip Odası

 

Bu haber 1600 kez okunmuştur.