İzmir' de Hükümet İstifa Protestosu

26.12.2013

 

Geçen hafta başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından yurdun dört bir yanında yapılan 'Hükümet istifa' eylemleri, bir çok il ve ilçede sürüyor. İzmir'de 23 Aralık 2013 akşam binlerce yurttaş, Cumhuriyet İçin Güçbirliği'nin çağrısıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşün en önünde yer alan "Hükümet İstifa" pankartını, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Birleşik Kamu-İş Genel Merkez Yöneticisi Necla Kendigelen Baştan, Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Değirmenci ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz birlikte taşıdılar. 
 
Güzergah üzerindeki Halk Bankası şubesinin önünde bir süre duran yurttaşlar, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Hırsızlar Meclis'te, yurtseverler hapiste" sloganları attılar.
 
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Suat Kaptaner, konuşmasında yolsuzluk, talan ve rüşvet iddialarının, bu hükümetin acilen istifasını gerektirdiğini,vatanseverlerin, Atatürkçülerin,devrimcilerin,bütün bir milletin biraraya gelerek bu hükümetin istifasını sağlayana kadar demokratik mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini belirtti.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda yurttaşlara seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Bu hükümet gidene kadar meydanlardayız. Bu hükümetten tek başımıza kurtulamayız. Yurtsever bütün partiler ve kurumlar bir araya gelmeliyiz" dedi.
 
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Tugay Şen de "Bunları deliğe ABD süpürmeyecek, bunların topunu Türk milleti olarak yıkacağız. Atatürk'te birleşeceğiz ve bu hükümeti yıkacağız. Milli bir hükümet kuracağız" diye konuştu.
 
TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de "Süreci seyretmiyoruz. Halk hareketini yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
 
 
Bu haber 1746 kez okunmuştur.