Van Milletvekiline Açık Mektup ! Özür Bekliyoruz !

25.12.2013
 
 
Sayı :13- 3665 -04                                                                    İzmir, 25.12.2013
 
Sayın
ÖZDAL ÜÇER
Van Milletvekili
TBMM ANKARA
 
Sayın Milletvekili,
 
Sizi hekime yönelik şiddet içerikli davranışınızla tanımıştık. Annenizin sağlığını teslim ettiğiniz hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik kaba ve kabul edilemez davranışınızı kınamış ve yinelenmemesini dilemiştik. Basından öğrendiğimize göre bu kez TBMM çatısı altında bir kez daha şiddete başvurmuşsunuz. Başka deyişle çözümün değil sorunun bir parçası olma hatasına düşmüşsünüz.
 
Eski Sağlık Bakanı’na yönelik eylemli şiddet girişiminizi 2 yıl önce hastanede darp ettiğiniz meslektaşımıza yönelik sözel şiddetle tamamlamışsınız.
 
Yersiz, dayanaksız ve gerekçesiz olarak 2 yıl önce fiziksel saldırıda bulunduğunuz hekimi bu kez faşistlikle yaftalamışsınız.
 
TBMM tüm yurttaşlar gibi biz hekimlerin de sorunlarını ilettiği, o sorunlara çözüm bulunmasını beklediği bir yüce kurumdur. Sağlık ortamının başta hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olmak üzere sayısız sorunu tarafınızdan çözülmeyi beklemektedir. Durum böyle iken, sizin TBMM’de sergilediğiniz eylemli ve söylemli şiddeti onaylamamız olanaksızdır.
 
Van’da 2 yıl önce kahramanı olduğunuz şiddet olgusunu da anımsadığımızda şiddete eğiliminizin alışkanlığa dönüştüğünü görmezden gelemiyoruz.  Önceki olayla ilgili olarak da özür dilemiş olduğunuzu anımsamıyoruz.
 
TBMM çatısı altındaki “faşist doktor” sözlerinizin kaçınılmaz bir özür gerekçesi olduğunu anımsatır, kamuoyu önünde meslektaşımızdan ve tüm hekimlerden özür dilemekten hiç olmazsa bu kez kaçınmamanızı dileriz.
 
Saygılarımızla,
 
Op. Dr. Suat KAPTANER
Başkan 
İzmir Tabip Odası
 
Bu haber 1981 kez okunmuştur.