“Sağlıkta dönüşüm projesi” iflas etmiş, icra ile satışa çıkarılmıştır!

25.12.2013
 
Sayı: 13-55                                                                                                             25.12.2013
“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ” İFLAS ETMİŞ,
İCRA İLE SATIŞA ÇIKARILMIŞTIR  !!!!!
 
 
“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ” iflas etmiştir.
Bugün 6 büyük özel hastane icra ile satışa çıkarılmaktadır.
Taksim Alman, İtalyan, Çamlıca Hastaneleri İstanbul’da, Ege Sağlık Hastanesi İzmir’de, Universal Hastaneleri ise Manisa ve Kuşadası’nda icra yolu ile satılacaktır.
Aynı hastane zincirine bağlı Universal Diyarbakır, Malatya, Konya Ereğli ve Kadıköy Vatan  hastaneleri ise kapalıdır, faaliyet göstermemektedir.
Hekimler, sağlık çalışanları, hastanelerin yöneticileri aylardır hak ettikleri ücretleri alamamaktadırlar.
Bir sağlık kurumundaki bir odanın açılışında bile boy gösteren, sayfalarca reklam demeçleri veren AKP iktidarı ve Sağlık Bakanlığı yöneticilerinin bu konudaki yorumlarını da izlemek, görmek istiyoruz. Açılışlardaki demeçlerinizi, görüntülerinizi şimdi icra yoluyla satış esnasında da görmek istiyoruz.
AKP iktidarının sağlık alanındaki balonları patlamaya devam ediyor.
İçlerinde en eski özel hastanelerinde bulunduğu onlarca hastane iflas nedeniyle kapanıp satılırken, yüzlerce hekim işsiz kalmaktadır. Yüzlerce sağlık çalışanı işsiz kalmaktadır. Aylardır ücretlerini alamayan bu insanlar yaşamlarını zor koşullarda sürdürmeye çalışmaktadırlar, diğer yandan işsizdirler, iş aramaktadırlar.
Ancak hekimler aleyhine kamuoyu oluşturmakta ve politikalar geliştirmekte son derece başarılı olan Sağlık Bakanlığı’ndan, aylardır ücretlerini alamayan ve sonunda işsiz kalan hekimler ve sağlık çalışanlarının bu sıkıntılarını aşmak için herhangi bir çabası olabilecek midir? Hayır….
Meslektaşlarımız hak ettikleri ücretleri alabilmek için mahkeme kapılarında çaba sarf etmek zorunda kalacaklardır.
AKP iktidarının ve Sağlık Bakanlığı’nın sorumluları da “Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin “mucizelerini !!!  yurttaşlarımıza anlatmaya devam edeceklerdir.
Ancak yolun sonu görünmektedir. Sağlık alanındaki iflaslar ve doğal olarak tepkiler de giderek artmaktadır. Sağlık alanında mucizeler değil, iflasların yaşanmakta olduğu her gün daha fazla sayıda yurttaş tarafından anlaşılmaktadır. Böylece hekimleri, sağlık çalışanlarını ve de yurttaşları mağdur etmekte olan sağlık politikalarının değiştirilmesi mücadelemiz de giderek güç kazanmaktadır.
 
Dr.Suat Kaptaner
Başkan

İzmir Tabip Odası YK a. 

Bu haber 3030 kez okunmuştur.