Toplantı – 30 Aralık 2013: Aile Hekimlerine Soruşturma İddiası

25.12.2013

 

Meslektaşlarımız tarafından Oda’mıza iletilen bildirimlerde, aile hekimlerinin 4 Aralık 2013 tarihinde haklı taleplerle yaptığı iş bırakma eylemi nedeniyle bazı meslektaşlarımızdan savunma veya bilgi istendiği; meslektaşlarımıza soruşturma açıldığı bilgisi iletilmektedir.

4 Aralık 2013 tarihinde yapılan etkinliğe katıldığı için aile hekimi meslektaşlarımız hakkında  soruşturma açılması veya yaptırım uygulanması hukuka aykırıdır. 
 
Bu konuda kendisine bildirim yapılan, belge tebliğ edilen meslektaşlarımızın, kendilerine tebliğ edilen belgelerin bir örneğini Oda’mıza iletmesini rica ediyoruz.
 
Oda’mız konuyla ilgili olarak İzmir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimleri başlatmış olup sonuçları hakkında meslektaşlarımıza bilgi verilecektir.
 
Ayrıca, bu konuyla ilgili olarak 30 Aralık 2013 pazartesi günü saat 18.00’de bir toplantı planlanmıştır. Oda’mız konferans salonunda yapılacak toplantıda, konunun hukuki ve mesleki boyutları ele alınacak olup meslektaşlarımızın kurumlarına verecekleri savunma veya bilgi dilekçelerinin içeriği hakkında bilgi verilecektir.
 
Bu nedenle, kendisinden savunma veya bilgi istenen meslektaşlarımızın dilekçe verme konusunda acele etmemelerini, bu konuda hazırlanmakta olan örnek dilekçeleri kullanmasını öneririz.
 
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 3833 kez okunmuştur.