Menemen’de Meslektaşımıza Bıçaklı Saldırı !

03.12.2013

 

 

Menemen Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapmakta olan bir meslektaşımız, acile başvuran ancak acil bir hastalığı olmadığı için ortopedi polikliniğine yönlendirilen bir hastanın küfürlü saldırısına uğramıştır. Şahıs daha sonra savcılık tarafından serbest bırakılmıştır.

Bundan 1 hafta sonra aynı  kişi , 24 Kasım Pazar günü, nöbetten çıktığı sırada  meslektaşımıza  karşı bıçaklı  bir  saldırı girişiminde bulunmuştur.
 
Meslektaşımızı bir süre takip ettiği, hastanede ve bahçede beklediği anlaşılan saldırgan,  arabasına bindiği ve hastaneden ayrıldığı sırada meslektaşımızın arabasına yönelmiştir. Meslektaşımız herhangi bir yara almadan olay yerinden uzaklaşmayı başarabilmiştir. Saldırganın bıçağını fırlatması sonucunda  arabanın muhtelif yerlerinde maddi zararlar oluşmuştur. Saldırgan da olay yerinden kaçmıştır.
 
Olaydan haberdar olmamız üzerine; Odamız Genel Sekreteri Dr.Mete Güzelant ve Av.Mithat Kara   süreci yakından takip etmiş;  emniyetle ve diğer  yetkililerle görüşülmüş; hastane yöneticisine konu hakkında bilgi verilmiş ve gerekli önlemlerin alınması istenmiştir.
 
Olaydan bir süre sonra saldırgan yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır.
 
Odamız, saldırgana en yüksek cezanın verilmesi için sürecin takipçisi olacak, meslektaşımıza her türlü  hukuki ve moral desteği vermeye  devam edecektir.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 5290 kez okunmuştur.