İşyeri Hekimliği Eğitim Semineri (7) Yapıldı

29.11.2013

 

İşyeri hekimlerine yönelik olarak düzenlediğimiz eğitim seminerlerinin yedincisi, 28 Kasım 2013 tarihinde yapıldı.

“İşyeri Hekimlerinin Özlük Hakları ve Yeni Düzenlemeler Çerçevesinde Yasal Sorumlulukları” konulu eğitim semineri Oda’mız Hukuk Bürosundan Av. Mithat KARA tarafından verildi.
 
Meslektaşlarımızın aktif olarak katkı sunduğu toplantıda, Av.Mithat Kara’nın sunumundan sonra soru yanıt bölümünde meslektaşlarımızın uygulamaya yönelik soruları yanıtlandı.
 
Av.Mithat Kara,  işyeri hekimlerinin çalışma statüsü hakkında bilgi verdikten sonra çalışma ilişkilerinin genel itibarıyla 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olduğunu; işyeri hekimliği sözleşmelerinin tam süreli veya kısmi süreli olarak yapılabileceğini; işyeri hekimlerinin işyerinde çalışan işçilerin sahip olduğu işçilik haklarına sahip olduğu; işyeri hekimlerinin sözleşmelerinin içeriğinin çok önemli olduğu vurgulamıştır.
 
Son düzenlemeler sonrası işyeri hekimlerinin bir kısmının işvereninin değiştiği, yeni işverenlerin OSGB olduğu belirtildi.
 
İşyeri hekimlerinin yıllık izin süreleri; çalışma saatleri; ücretleri hakkında değerlendirmelerde bulunan KARA, iş sözleşmelerinin taraflarca hangi usullere göre sonlandırılabileceği; işyeri hekimlerinin kıdem, ve ihbar tazminatları ile işçilik haklarının ne şekilde talep edilebileceği; işe iade davalarının hangi koşullarda açılabileceği konusunda bilgilendirme yaptı.
 
 

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile bu kanuna bağlı olarak her geçen gün yeni yönetmelikler ve alt düzenlemeler yayınlandığı; getirilen düzenlemelerin işyeri hekimlerine yeni görev tanımları getirdiği, yeni görevlerin beraberinde sorumluluğu getirdiği, işyeri hekimlerinin meslek uygulaması sırasında daha da dikkatli olması gereken bir süreç başladığı ifade edilmiştir.
 
Toplantıya katılan hekimlerin soru ve değerlendirmeleri ile devam eden toplantıda, hekimlerin meslek uygulamasında karşılaştığı sorunlar hakkında değerlendirmeler yapıldı. İşe giriş muayenelerinin nasıl yapılması gerektiği; işçilerin sağlık takiplerinin yapılmasında işyeri hekiminin sorumluluğu, işçilerin sağlık kayıtlarının tutulmasında ve işvereninin bilgilendirilmesinde işyeri ve işyeri hekimi kayıtlarının önemine vurgu yapıldı.
 
İZMİR TABİP ODASI 
 
 
 
 
 

 

Bu haber 2254 kez okunmuştur.