BİR HEKİMİ (DAHA) VURDULAR...

28.11.2013

 

İçimizden biri, bir meslektaşımız, Aile Hekimi Dr. CENGİZ ÜNAL; bir hastası tarafından başından 5 kurşunla  vurularak aramızdan alındı. Adana Seyhan’da mesai sonrası katledilen Dr  Cengiz Ünal’ın ailesine, yakınlarına, meslektaşlarımıza ve toplumumuza başsağlığı diliyoruz.


Gerekçeyi, nedeni ve başka ayrıntıları bir yana bırakıyoruz! Kızılay’a yaptığı 60 dolayında kan bağışıyla plaket almış olan meslektaşımızın aynı zamanda son derece değerli bir insan olduğunu da öğrenmiş olduk. Kendisinin insan yaşamına verdiği değer başkaları tarafından kendisinden esirgendi!  Dr. Cengiz Ünal, arkadaşları tarafından dürüstlüğü ve işine bağlılığıyla Adana’nın ve ülkenin en iyi doktorlarından biri olarak tanımlanıyor. Meslektaşımız geride acılı evlatlar ve öğretmen bir eş bırakmış bulunuyor.
Nedeni ya da şekli ne olursa olsun, bir insanın yaşamına alçakça son veren hayatına katilin bir an önce bulunması ve cezalandırılması öncelikli dileğimizdir.
Ülkemizde, özellikle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eğilimi ve buna ortam hazırlayan hükümet politikaları ve yanlışlar ile ilgili çalışmalar yapmak üzere ilgili ve yetkilileri ivedilikle göreve çağırıyoruz. Sağlıkta ortamındaki şiddet sorununu tek başına çözmeyecek olsa da; yasal düzenleme gecikmesinden sorumlu olanları sorumlu davranmaya çağırıyoruz!
Bu dehşet verici olayların yinelenmemesi için hekim topluluğunu birlik olma ve ortak davranma konusunda duyarlı olmaya çağırmayı görev sayıyoruz.
 
Artık aramızda olmayan meslektaşımızın yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.
 
 
İzmir Tabip Odası
İzmir Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu
Bu haber 2813 kez okunmuştur.