Sağlıkta Şiddet Sorunu Sempozyumu Yapıldı

25.11.2013

 

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Sağlıkta Şiddet Sorunu Sempozyumu 23 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Başta hekimler, hemşireler, diğer yardımcı sağlık çalışanları, hukukçular olmak üzere her kesimden katılımcı, günün sonunda doyurucu bir programa tanıklık ettiler.
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı ve Odamız işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyumda sağlık çalışanlarına şiddet farklı boyutlarıyla tartışıldı.
 
Sağlıkta Dönüşüm Projesinin ve siyasi iktidarın sağlık çalışanlarına yönelik kışkırtıcı söylemlerinin şiddetin artmasında önemli bir etken olduğu vurgulanan toplantıda, sağlık çalışanına şiddetin nedenleri tartışıldı. Şiddetin çalışan sağlığına ve  hasta-hekim ilişkisine etkisinin bilimsel düzlemde tartışıldığı sempozyumda İzmir Tabip Odası' nın hekime şiddet konusunda yaptığı mesleki ve hukuki çalışmalar paylaşıldı.
 
Sempozyumda sunulan bildirilerin bir kitapçık olarak hazırlanması planlanmakta olup meslektaşlarımız bu konuda bilgilendirilecektir. Ayrıca sempozyum programı görsel olarak paylaşılacaktır.
 
Saygılarımızla
 
İzmir Tabip Odası
 
 
 
Diğer Resimler ve Basın Haberleri için tıklayınız...
Bu haber 1777 kez okunmuştur.