10 Kasım Konusunda TTB' ye Açık Mektup...

15.11.2013

 

 

Sayı:13-3181-01                                                                                                Tarih:15.11.2013

 
 
Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi Başkanlığına
Ankara
 
 
Geçtiğimiz günlerde önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladık. Ardından 10 Kasım’da ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 75. Yılında saygı, sevgi ve şükranla andık.
 
İzmir Tabip Odası olarak önce bayramımızı coşkuyla kutladıktan sonra Atatürk’ü andık.
 
Üyelerimizin de bizlere yönelttiği sorular doğrultusunda Yönetim Kurulu’muzun 13.11.2013 tarihli kararı ile sizlere sormak gereğini duymaktayız.
 
1-) Atatürk’ü anma günü olan 10 Kasım’da, üstelik bu yıl Atatürk’ün yokluğunun 75., Anıt Kabir’e gömülüşünün 60. yılı gibi anlamlı yıldönümüne TTB’nin kayıtsızlığının ve görmezden gelen tutumunun anlamı nedir ?
 
2-) 10 Kasım’da Anıt Kabir’e 1 milyonu aşkın insanın akın etmiş olması sizler için hiç bir anlam taşımamakta mıdır?
 
3-) Ülkemizin “olmak ya da olmamak” noktasına sürüklendiği bu duyarlı dönemde halkımızın yanı sıra hekimlerin önemli çoğunluğunun Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi bu konuya olan kayıtsızlığınızı gözden geçirmenizi gerektirmez mi?
 
4-) Nusaybin’de açlık grevi yapan yurttaşların eylemine Başkan düzeyinde katılma duyarlılığı gösteren TTB, ülkemiz ve milletimiz için çok anlamlı olan bu gibi ulusal günlerden uzak kalma kararlılığını her şeye karşın sürdürecek midir?
 
5-) Ulusal günlerimize ve değerlerimize sırt çevirirken, etnik ayrılıkçılığı hedefine koyan eğilimlere yönelik gereksiz ilginizin hekimlerce nasıl değerlendirildiği konusunda bir fikriniz var mıdır?
 
Üyelerimizin ilgilendiği ve yanıtını beklediği sorularımıza yanıt vermenizi diler çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 
Saygılarımızla.
 
Dr.Suat KAPTANER
Başkan
İzmir Tabip Odası
Yönetim Kurulu adına
Bu haber 2212 kez okunmuştur.