İşyeri Hekimliği Eğitim Semineri (6) Yapıldı

11.11.2013

 

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu sonrasında, iş sağlığı ve güvenliği alanında ortaya çıkan yeni uygulamalar hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla planladığımız eğitim seminerlerinin altıncısı, 6 Kasım 2013 tarihinde yapıldı.

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr.Erol AKGÜN, kurum hekimliğinde işyeri hekimliği uygulamaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Kurum hekimliği ve işyeri hekimliğinin birleştiği noktalardaki sorunları paylaşan Akgün,  kurum hekimlerinin özlük haklarının her geçen gün daha da geriye gittiğini; kurum hekimlerinin, ülke düzeyinde sayısının azaldığını; döner sermaye alamadıklarını, ek tazminat verilmesi için kurum hekimlerinin mücadele yürüttüğünü ifade etmiştir.  
 
İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr.Serdar ÖZGÜÇ, işyeri hekimliğinde gelir vergisi uygulamaları hakkında ayrıntılı bir bilgi paylaşımı yapmıştır. Konunun teknik boyutlarını örneklemelerle paylaşan Özgüç; birden fazla işyerinde çalışılması halinde vergi uygulamalarının ve vergi dilimlerinin nasıl belirleneceği hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.  
 
İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr.Hakan TOKSÖZ, 6331 sayılı Kanun’da Torba Kanunla yapılan son değişiklikler hakkında bilgi paylaşımı yaptıktan sonra, 20.07.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ile getirilen düzenlemeler hakkında bilgi vermiştir.   
 
Yaklaşık 2.5 saat süren eğitim, toplantıya katılan meslektaşlarımızın olumlu katkıları ve soruları ile oldukça verimli geçmiştir.
 
Eğitim seminerlerinin hazırlanmasında bu alandaki bilimsel birikimlerden faydalanmak temel hedefimizdir. Önümüzdeki eğitim seminerlerinin programlarının hazırlanmasında, meslektaşlarımızın beklentileri ve önerileri önem taşımaktadır. Meslektaşlarımızın eğitim semineri programlarıına yönelik önerilerini Oda’mızla paylaşmasını dileriz.
 
Bir sonraki eğitim semineri, 27 Kasım 2013 tarihinde, saat 18.30’da Oda’mız toplantı salonunda yapılacaktır. Seminerin konusu ve katılımcılar hakkında meslektaşlarımızla bilgi paylaşımı yapılacaktır.
 
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI

 

Bu haber 1441 kez okunmuştur.