TTB Merkez Konseyi ve Tabip Odalarından Haberler

01.11.2013

 

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ VE TABİP ODALARI ETKİNLİKLERİ !

 

İSTANBUL TABİP ODASI ETKİNLİĞİ : HEKİMLERDEN BARIŞA ÖVGÜ (!)
EKLENME TARİHİ: 24 EKIM 2013

İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu tarafından ‘Hekimlerden Barışa Övgü’ adıyla düzenlenen panel dizisinin dördüncüsü 24 Ekim 2013 tarihinde Sevinç Özgüner toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Oda Başkanımızın moderatörlüğünü yaptığı panele İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Gazeteci Yazar Hüseyin Aykol konuşmacı olarak katıldı. Prof.Dr.Taner Gören,açılış konuşmasında; hekimlerin barışı savunmasının, kalıcı kılınması için çaba sarf etmesinin hem insani hem de mesleki sorumluluklarının bir gereği olduğunu hatırlatarak, düzenledikleri toplantılarla bu duyarlılığın daha da artacağına inandıklarını belirtti.

İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise yaptığı konuşmada; barış sürecine katkı sunduklarını, çatışmaların durmasıyla birlikte ölümlerin yaşanmadığını ancak sürecin halihazırda tıkandığını, barışın kalıcı kılınması için başta hükümet ve muhalefet partileri olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti ve ülkede yaşayan her kesimin kendilerini barış içinde özgürce ifade edebileceği demokratik, özgürlükçü, emek yanlısı bir Türkiye için çalışacaklarını dile getirdi.

Gazeteci yazar Hüseyin Aykol, 1980’de öldürülen Dişhekimi Sevinç Özgüner’i anarak konuşmasına başladı. Savaş karşıtı olmanın zorluğundan, ülkede ölümlerin olmamasının getirdiği rahatlamanın öneminden, Gezi olaylarının yarattığı olumlu katkıya dek gazeteci olarak bizzat yaşadığı olayları, görüş ve deneyimleri aktardı.

Katılımcıların katkı ve sorularıyla yaklaşık iki saati aşan süreyle devam eden toplantı, hekimlerin barış mücadelesine sunacağı katkının önemi bir kez daha vurgulanarak sonlandırıldı.
 
Bu haber 1989 kez okunmuştur.