Basın Açıklaması : TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMAYA DOKUNMAYIN....

25.10.2013
Sayı:13-44 25.10.2013
 
 
 
TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 40 YILDIR İZMİR'İN SAĞLIĞININ EN BÜYÜK YÜKÜNÜ TAŞIYOR ....

TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMAYA DOKUNMAYIN....TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMANIN  HUZURUNU BOZMAYIN....
 
 
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 40 yıllık bir kurumdur.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma, SSK hastanesi olduğu dönemden beri İzmir’in sağlığının en büyük yükünü taşımaktadır.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma,40 yıldır, tüm çalışanlarıyla, Klinik şefinden hizmetlisine, şoföründen güvenlikçisine, sağlık alanında çalışkanlığın, özverinin,her türlü olanaksızlığa karşın hizmeti sürdürme çabasının, olmaz deneni oldurmanın,kurumuyla özdeşleşen çalışanlara sahip olmanın, özgün karakteri olan  bir kurumdur.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma çalışanı olmanın, her türlü özveriye rağmen, övünülecek bir özellik olarak kabul edildiği nadir kurumlardandır.
 
40 yıldır bütün kalabalık ve karmaşasına rağmen, çalışanı ve hastasıyla her gün 10 bin in üzerine insanı karşılayan ve onların sağlık sorunlarını çözmeye çalışan bu kurumun niteliği değiştirilmeye çalışılıyor.
 
İzmir'de açılan Katip Çelebi Üniversitesi,  hiçbir hastanesi ve personeli olmadan Tıp Fakültesi açmış, sonra öncelikle İzmir'de sağlığın yükünü çekmekte olan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine adeta el konulmuş, o hastanenin sağlık ve eğitim hizmetlerinde karmaşa yaratmış, hekimler başta olmak üzere bütün çalışanlarının verimini ve huzurunu bozmuştur. İki başlı bir yönetim yaratılarak, bir yönüyle üniversite özerkliği ayaklar altına alınmış diğer yönüyle Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri kadrolarında çalışanların hakları zedelenmiştir. Bu konuda İzmir Tabip Odasının meslektaşları adına hukuki girişimleri sürmektedir. Danıştay’daki davalar kısa süre sonra sonuçlanacaktır.
 
Bu yetmezmiş gibi şimdi de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi aynı şekilde huzursuz bir ortama itilmektedir. Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile işbirliği adı altında aslında adeta el koyma ile, bu defa, 40 yıldır, Profesörüyle, klinik şefiyle, uzmanı ve asistanıyla, hemşiresi, memuru ve hizmetlisi ile özveriyle hizmet veren hastane personelinin özlük haklarını ve çalışma huzurunu kaçırma sürecine girilmiştir.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir parçası yapılmaya çalışılmaktadır.40 yıldır, bu hastanede sağlık hizmeti ve uzman, asistan hekim eğitimi vermekte olan eğitici hekim kadroları, üvey evlat gibi kenara itilmeye çalışılmaktadır.
 
40 yıldır sağlık ve eğitim hizmeti vermeye çalışanların emeğine, yeteneğine, kapasitelerine hürmet gösterilmeyen bir süreç yaşanmaktadır.
 
Yönetmelikler çıkarılarak, Tıp Fakülteleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin güya işbirliği yapabilecekleri gündeme getirilmiştir. Ancak uygulamaya bakıldığında, ortada işbirliği yoktur. Tıp Fakülteleri adına Eğitim ve Araştırma Hastanelerine adeta el koyma vardır. Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin çalışanları adeta kenara itilmesi yaşanmaktadır.
 
Örneğin Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadrolarının sağlık hizmeti vermek eğitim yaptırmak konusunda Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin deneyimli eğitici kadrolarından ne üstünlüğü saptanmıştır da yetkilerin onlara devri sağlanmaya çalışılmaktadır.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 40 yıldır sağlık hizmeti açısından İzmir'in yükünü taşımakta iken, yetiştirdiği uzman hekimler Türkiye’nin her yöresinde başarıyla çalışırken, hatta Tıp Fakültelerinde öğretim görevlisi olmuşken, mevcut kadrolara bu yaklaşım en azından, emeğe, özveriye, kıdeme, yeteneğe, çalışkanlığa hürmetsizlik olmaktadır.
 
Bunun yanında hastane ortamının huzuru bozulmaktadır. Çalışanların kurumlarına olan inancı zedelenmektedir. 
 
Uyarıyoruz... Bu yaklaşım sağlık hizmetlerinin niteliğini, eğitim hizmetlerini olumsuz etkilemektedir.
 
Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile “işbirliği” olarak adlandırılan ama aslında “el koyma” anlamına gelen protokolün iptali için İzmir Tabip Odası dava açmıştır.Hep birlikte göreceğiz.... bu “işbirliği” protokollerinin, hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığını...
 
Yetkilileri uyarıyoruz. İzmir'in sağlığının yükünü çeken Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin huzurunu bozmayın. Çalışanlarını küstürmeyin... Emeğe hürmet gösterin....Çalışanları bölmeyin,karşı karşıya getirmeyin...Sağlık alanında yeni karmaşalar yaratmayın...İşbirliği yapılmasına,gerçekten sağlık ve eğitim hizmetlerinin gereksinimi olarak gerek duyuyorsanız,her kurumun yönetici ve çalışanlarının sesine kulak verin,önerilerini dinleyin....
 
Hukuksuz, hakkaniyetsiz, emeğe hürmet etmeyen, çalışanlarına kıymet vermeyen yaklaşımlardan vazgeçin...Bu tutum,çalışanların huzurunu kaçırdığı gibi, yurttaşlarımıza verilen sağlık hizmetini de olumsuz etkilemektedir.
 
“İşbirliği” denen ama aslında adeta “el koyma” olan bu protokolleri onaylamadığımızı ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına bu tür olumsuz yaklaşımları kabul etmeyeceğimizi İzmir Tabip Odası ve SES olarak kamuoyuna açıklamayı görev biliyoruz.
 
 

İzmir Tabip Odası          
SES Tepecik EAH Temsilciliği
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu haber 5066 kez okunmuştur.