İzmir Sağlık Meslek Odaları Basın Açıklaması

11.10.2013

 

 Sayı: 13-43                                                                              11.10.2013

 
 
 
“DEMOKRASİ PAKETİ” ADI VERİLEN ÖNERİLER,
ASLINDA
TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE KONMUŞ BİR TERCÜME RAPORDUR VE
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN SADECE OKUNMUŞTUR….
 
 
Bu paket “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına TÜRK ULUSU denir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırı bir pakettir. Öyle olmasa “TÜRK” kelimesini içerdiği için Andımızı yasaklama girişiminde bulunulmazdı.
Bu paket LAİKLİK başta olmak üzere, Cumhuriyet Devrimi ilkelerine karşıt bir pakettir. Çünkü Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına karşın, bir siyasal simge olarak türbanı kamu kurumlarına sokmayı hedeflemektedir. Kurban derilerinin toplanmasını gerekçe göstererek tarikat ve cemaatleri meşrulaştırma girişiminde bulunmaktadır
Bu paket ayrıştırıcı, bölücü bir pakettir. “Kürtçe Anadilde Eğitim”in özel okullarda başlatılması, ulusumuzun bölünmesine yol açacak bir girişimdir.
Bu paketin, sadece adında demokrasi vardır, içeriğinde yoktur. Anayasal güvence altında olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, Valilerin iki dudağı arasına bırakılmaktadır.
3 ay önce, bütün tepki ve uyarılara rağmen, Torba Yasa ile kamu veya özel sağlık kurumlarına başvuran yurttaşların bütün kişisel bilgilerinin Sağlık Bakanlığı’na aktarılmasına ve özel şirketlere satılabilmesini yasalaştıran bir siyasi iktidar, “demokrasi” paketi ile kişisel verilerin korunmasını güvence altına alacağını açıklamaktadır. Kimi inandıracaktır bu “demokrasi”ye ????
Siyasete katılımdan bahseden bu “demokrasi” paketinin demokrasi anlayışı, yüz kızartıcı suçlardan ve terörden mahkum olanların siyasi haklarını geri vermektir. Hazmettire hazmettire açıklanacağı söylenen yeni paketlerle ayrılıkçı terör örgütü mensuplarının siyasete katılımlarının hedeflendiği açıktır.
Seçim sisteminde antidemokratik bir uygulama olan %10 barajının kaldırılabileceği önerilirken, aslında daha az oyla daha çok milletvekili seçilebilmesinin yöntemleri gündeme getirilmektedir.
Cumhuriyet devrimlerimize, demokratik ilkelere ve ulusal birliğimize karşıt bu paketin hayata geçmemesi için, ulusumuzun vereceği demokratik mücadelenin içinde bütün gücümüzle yer alacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
İZMİR ECZACI ODASI
İZMİR DİŞ HEKİMLERİ ODASI
İZMİR VETERİNER HEKİMLER ODASI  
 
 
 
Bu haber 1911 kez okunmuştur.