Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi

07.10.2013

 

Aile hekimliği uzmanlığı eğitiminde, Sağlık Bakanlığı, uzaktan eğitim modelini hayata geçirmek üzere hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Uzmanlık eğitimi alanında yeni karmaşa ve hak kayıplarına yol açacak gelişmeler üzerine Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) İzmir Şubesi konuyu tartışmak üzere bir toplantı düzenledi. Tepecik EAH Konferans Salonunda, 5 Ekim Cumartesi günü  düzenlenen toplantıya Oda Başkanı Dr.Suat Kaptaner ve Yönetim Kurulu üyesi Dr.Ceyhun Balcı katıldı.

Toplantıda uzmanlık eğitiminde ikili yapının ortaya çıkması ile yaşanacak karmaşa, hak kayıpları ve 9 Ekim Çarşamba günü Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde yapılacak kitlesel basın açıklamasına katılımın sağlanması için neler yapılabileceği tartışıldı.
 
Oda yöneticileri, Tabip Odasının bu konuda her türlü desteği verebileceğini, konunun basına, TBMM'ye aktarılmasında katkı sağlayabileceklerini, İzmir'de aynı doğrultuda etkinlik düzenlemek için destek olabileceklerini açıkladılar.
Ayrıca CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile konu ile ilgili bir görüşme yapılarak TAHUD tarafından hazırlanan bilgi notu paylaşıldı.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1866 kez okunmuştur.