Üniversite Ve Eğitim Araştırma Hastaneleri Arasındaki İşbirliği Protokolüne İlişkin Hastane Toplantısı Yapıldı

04.10.2013

 

26 Eylül 2013 Perşembe günü Tepecik EAH’nde yapılan toplantıda,İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği Uygulama Protokolü tartışıldı.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr.Fatih Sürenkök,Oda Başkanımız Dr.Suat Kaptaner ve Oda Hukuk Danışmanı Av.Mithat Kara’nın katıldığı toplantıda,protokol çeşitli yönleri ile tartışıldı.

Diğer illerde ve diğer hastanelerle yapılmış olan protokollerin de değerlendirildiği toplantıda,Tepecik EAH’nin seçilme nedenleri,protokolün eğitim ve sağlık hizmetlerine yararlı olup olmayacağı konuları ele alındı.

Toplantı sonunda,bu işbirliği protokolünün, eğitim ve sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde karmaşaya yol açacağı,bu karmaşa sonucu,Tepecik EAH hekimlerinin mesleki,özlük,akademik ve ekonomik hak kayıplarına ilişkin uygulamalar  için, hukuki ve mesleki anlamda gerekli girişimlerin yapılması ,protokol konusunda oda hukuk bürosunun hukuki çalışmalarını hemen başlatması kararları alındı.

 

 

 

Bu haber 1901 kez okunmuştur.