SMS Gönderileri Üzerine Açıklama

26.09.2013
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Cep telefonlarınıza gönderdiğimiz SMS’ler sizlerle iletişimimizin önemli unsurlarından birisidir. Çoğunlukla oda etkinlik haberleri ve meslektaşlarımızın ölüm haberleri paylaşılmakla birlikte, zaman zaman ticari kurumların tanıtım iletilerini de göndermekteyiz!
 
Üyelerimize gönderilen ticari içerikli mesajların sosyal medyada eleştiri konusu edildiğini gözlemlemekteyiz. Bilgi eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılan kaygıları gidermenin de görevimiz olduğunun farkındayız.
 
Konuyu bir örnekle açıklamak çok daha yararlı olacaktır. İzmir Tabip Odası internet sitesindeki 2012-2013 dönemi Gelir-Gider Tablosu incelenirse durum daha da somutlaşacaktır. Bir yıllık dönemde SMS giderleri 50.000 TL dolayında ve SMS gelirleri adı altında gösterilen ticari mesaj karşılığı gelirler de 43.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Ticari mesajlar karşılığında oda kasasına girmesi sağlanan paranın SMS giderlerimizi finanse etmekte olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçen yıl 157 SMS gönderildiği ve bu 157 SMS’in yalnızca 12’sinin ticari içerikli olduğunu da anımsatalım! Diğer bir deyişle, yüzde 10’dan daha az orandaki ticari SMS’lerden elde edilen gelirler odamızdan haberler içeren SMS’lerin giderini karşılamış olmaktadır. Bu gelirden vazgeçmek hiç de zor değildir. Ancak, SMS gönderisi süreceğine göre aradaki açık hangi kalemden elde edilecek gelirle kapatılacaktır? Yanıtlanması gereken soru da budur!
 
Diğer yandan, bazı meslektaşlarımızın haklı gerekçelerle kaygılandıklarının da farkındayız! Bu açıklama kaygıların giderilmesi bakımından da yararlı olacaktır düşüncesindeyiz. Eleştiri konusu ticari içerikli SMS’lerin gönderimi İzmir Tabip Odası tarafından yapılmaktadır. İletişim bilgilerinizin üçüncü kişi/kurumlarla paylaşılması kesinlikle söz konusu değildir. Bedeli karşılığında tanıtım mesajı göndermek isteyen kurumlarla iletişim bilgileriniz paylaşılmamaktadır. Bunun yerine gönderilmesi istenen mesaj tarafımızdan denetlendikten sonra sizlere iletilmektedir.
 
Bu fırsattan yararlanarak, en önemli gelir kaynağı üye aidatları olan odamızın daha güçlü olmasının, siz değerli üyelerimizin aidatlarını düzenli ödemesinden geçtiğini bir kez daha anımsatmak isteriz. İzmir Tabip Odası’nın, siz değerli üyelerinin yanı sıra çatı örgütü TTB’ye karşı da parasal yükümlülükleri olduğunu; odamızın bu yükümlülüğünü zamanında ve eksiksiz yerine getiren sayılı Tabip Odasından birisi olduğunu yeri gelmişken paylaşırız.
 
SMS gönderimi için önemli bir kaynak anl
Bu haber 1682 kez okunmuştur.