Hekime Yönelik Şiddet ve Asistan Hekim Kadroları Konusunda Görüşmelere Devam Ediyoruz...

22.09.2013

 

Oda başkanımız Dr. Suat Kaptaner  ve YK üyesi Dr. Ceyhun Balcı 10 Eylül 2013 Salı günü TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AKP İzmir Milletvekili Sayın Nesrin ULEMA (Ecz.) ile görüştüler. Bu görüşme de hekimlere yönelik şiddet ve asistan hekim kadroları sorunlarına ilişkin görüşlerimizi ilettiler.

Hekime yönelik şiddet konusunda öncelikle kısa sürede alınabilecek önlemler paylaşıldı. Hastane polislerinin görev ve yetkilerinin yeniden değerlendirilmesi, güvenlik önlemlerinin arttırılması, acil servis dış girişlerine detektör konulması, uygun yerlere güvenlik kameralarının konulması önerilerimiz iletildi.
 
Yeni yasama yılında TTB' nin Ceza Kanununda yapılmasını önerdiği yasal değişiklikler konusunda desteği talep edildi.
 
2013 Nisan ve Eylül TUS' larında öncelikle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere İzmir deki Eğitim ve Araştırma hastanelerinin asistan kadrolarının tamamlanması konusunda Sağlık Bakanlığı ve YÖK düzeyinde girişimlerde bulunması dileğimiz kendisine iletildi. Özellikle 2013 Eylül TUS' unda Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine hiç asistan hekim kadrosu verilmemesinin eğitim ve hizmet yönünden aynı zamanda mevcut çalışanların iş yükünün artması anlamında büyük sorunlar yaşanacağı öngörümüz paylaşıldı. Bu konularla ilgili kendisine Odamızın hazırladığı dosya verildi.
Sayın Milletvekili aktarılan konularda gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1610 kez okunmuştur.