Hekim Gözüyle...

11.09.2013

 

Değerli meslektaşlarımız,
 
Bugünden başlayarak (11.09.2013)  Yurt gazetesinin Ege ekinde Hekim Gözüyle köşesinden okurlara seslenme olanağımız olacak. Bu köşenin sizlerin sesi olacağını özellikle vurgulamak isteriz.  
 
Her çarşamba günü bizlere ayrılan bu köşede hekimlere, hekimliğe ve toplumun sağlık hizmeti hakkına ilişkin konularda yazacağız.
 
Öneri, görüş ve eleştirileriniz bizlerin en güvenilir yol göstericisi olacaktır.
 
Bu köşeyle ilgili olarak bizlere info@izmirabip.org.tr adresine göndereceğiniz iletilerle ulaşabilirsiniz.
 
Saygılarımızla
 
İzmir Tabip Odası
 
 
 
 
 
HEKİMLER TEYAKKUZDA
Değerli Yurt okurları,
 
Bundan böyle her Çarşamba günü bu köşeden sizlere sesleneceğiz. İzmir Tabip Odası yönetiminde yer alan bizlerin imzasıyla yayımlanacak olan yazılarımızın kişisel olmaktan çok kurumsal düşünceler içereceğinin altını şimdiden çizmekte yarar görüyoruz.
 
Bu köşeden sizlere seslenme fırsatı veren Yurt gazetesine şimdiden teşekkür ediyoruz.
 
İzmir Tabip Odası on bine yakın üyesiyle kentimizin önde gelen meslek örgütlerinden birisidir. Çatı örgütü TTB (Türk Tabipleri Birliği) olan odamız 6023 sayılı yasayla kurulmuş bir kamu kuruluşudur. Doğal olarak varlık nedenimiz hekimler olduğuna göre onların her türlü sorunu ve güçlüğü öncelikli ilgi alanımızdır. Ancak, toplumcu bakış açımız gereğince sağlık ortamındaki her türlü sorun ve gelişmenin de ilgi alanımızda olduğunu eklemekte yarar görüyoruz. Hatta, hekimlere ait olduğu düşünülen pek çok aksaklık ve sorunun gerçekte topluma da ait olduğunu, toplumun sorunlarından ayrı düşünülemeyeceği kanısındayız. Bununla bağlantılı olarak, sağlık ortamına geniş açılı bir bakıştan yanayız. Sonuç olarak, hekimlere ait her sorunun, sağlık ortamındaki her aksaklığın toplumsal bir izdüşümü olduğu inancındayız.
 
Bu köşede hekimler yazacak!
 
Hekimlerin günlük meslek uygulamalarında en öne koydukları davranış nedene yönelmektir. Bunu yapmadıkları sürece hekimliğin de hekimin de başarılı olması söz konusu olamaz! Bu köşeden sizlere seslenirken, mesleğimizin gereği olan bu alışkanlığımızın başka sorunlara yaklaşımda da yararlı olacağı kanısındayız. Bu nedenle kişilerle ve tek tek olgularla ilgilenmek yerine olaylara ve onlara yol açan nedenlere odaklanmayı önemseyeceğiz.
 
Bunu yaparken, daha önce de değindiğimiz gibi meslek odası olduğumuz hekimlerin yanı sıra sağlık ortamındaki insanımızın da sesi olmayı önceliğimiz sayacağız. Çünkü, çok iyi biliyoruz ki; sağlık toplumsal bir ortamdır. O ortamdaki bileşenlerden herhangi birisinin sorunu diğerlerinin de sorunu sayılmalıdır. Bugün yalnızca hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunu gibi görünen sayısız aksaklık çözüme kavuşturulmadığında önünde, sonunda toplumsal yansımalara yol açacaktır. Belki de bu nedenle toplumun sağlık hizmeti hakkının yanı sıra hekiminkini de yine toplumsal gerekçelerle önemseyeceğiz.
 
Diğer yandan, doğrudan sağlıkla ilgili gibi görünmese de yaşadığımız kentle ilgili sorunlar da ilgi alanımızda olacaktır. Her şeyden önce burada yaşayan bir kentli olarak! Bunun yanı sıra da kentle ilgili pek çok aksaklık ve sorunun toplum sağlığını bozma potansiyeli taşıması nedeniyle!
 
Ayrıca, okurlarla etkileşim içinde olmak istediğimizin de bilinmesini isteriz. Bu köşede yer alsın ya da almasın her konuda bize yazarak (info@izmirtabip.org.tr)  görüşlerinizi, önerilerinizi ve elbette eleştirilerinizi paylaşmanızı diliyoruz.
 
Kişisel değil de kurumsal olduğunu bir kez daha vurgulama gereği duyduğumuz bu köşenin kentimize, bölgemize ve elbette ülkemize yararlı olmasını diliyoruz.
 
Değerli okurlar,

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr Suat Kaptaner, Genel Sekreteri Dr Mete Güzelant ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr Ceyhun Balcı tarafından gerçekleştirilecek yazmaya başlarken hepinize Oda adına merhaba derken, saygılarımızı sunarız!
Bu haber 1575 kez okunmuştur.