9 EYLÜL...

09.09.2013
 
 
9 Eylül 1922, İzmir Hükümet Konağı…
 
“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz! İleri” buyruğunu yerine getiren Türk birlikleri on günde 400 kilometreden fazla yol almışlardır!
Coşku, yorgunluğu bastırmıştır!
 
İşgalin başladığı yer olan İzmir’de halk sabırsızdır! Çekilen acılar ve sıkıntılar bitmiştir bitmesine ama, zaferi taçlandırmak için bir şey daha yapılmalıdır!
 
Hükümet Konağı balkonuna Türk bayrağı çekilmelidir! Yunan işgal boyunca ne Türk’e ne de bayrağına göz açtırmamıştır! Türk bayrağu bulundurmak son derece tehlikeli bir iştir işgal altındaki İzmir’de!
 
Bayrağı taşıyan Yüzbaşı Şerafettin gecikmiştir. Halk beklemeye niyetli değildir. Namazgah semtinde outran bir kadın bir gece önce evde diktiği Türk bayrağını koynundan çıkartır.
 
Teğmen Ali Rıza’ya bayrağı göndere çekmek düşer! Yüzbaşı Şerafettin bir kaç dakika sonra yetişse de; ilk çekilen ev yapımı bayrak olmuştur.
 
Bu simgesel bayrak çekme töreni her yıl 9 Eylül günü yinelenir İzmir’de! Biraz ileride yontusuyla ölümsüzleşen Hasan Tahsin de bu onur ve gurur anını sessizce izlemekle yetinir.
 
Yunan işgalinin ilk gününde gazeteci Hasan Tahsin’in  “İlk Kurşun”u ile başlayan Milli Mücadele’ye başladığı kentte, İzmir’de nokta konulmuştur.
 
Her ne kadar 9 Eylül İzmir’in kurtuluş günü olsa da; Türkiye için de anlamlı ve önemlidir!
 
Kentimizin ve ülkemizin kurtuluş günü kutlu olsun!
 
Saygılarımızla

 

İzmir Tabip Odası 

 

Odamızın da bileşenlerinden olduğu İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği’ ni oluşturan, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar ile birlikte  İzmir’ in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ ü kutluyoruz.

9 Eylül Pazartesi günü saat 19:00’ da Alsancak Vapur İskelesi önünde toplanıyoruz.

 

Bayraklarımızla 9 Eylül coşkusuna katılalım.

 

İzmir Marşı için tıklayınız...

Bu haber 1642 kez okunmuştur.