Suriye’ye Emperyalist Saldiriya Hayir!

29.08.2013
 
En uzun sınır komşumuz Suriye’de iki yıla yakın zamandır sürdürülen iç karışıklığın savaşa evrilmesi beklenmeyen bir durum olmamakla birlikte kabul edilebilir değildir!
 
Silahlandırılan başı bozuk çetelerin başaramadığını savaş yoluyla elde etme girişimi kendisine insancıl kılıflar bulmak durumundaydı.
 
Kimyasal silah kullanıldığı savı güncel gerekçedir.
 
Yaklaşık 10 yıl önce diğer komşumuz olan Irak’ta da buna benzer savların havada uçuştuğunu unutmayalım! Irak’ta kimyasal ve biyolojik silah iddiaları sanal olsa da 1 milyonu aşkın suçsuz insanın yaşamını yitirmiş olduğu gerçektir.
 
Benzer durum komşu Suriye için de söz konusu edilmektedir!
 
Suriye’ye insancıl kılıflı dış saldırı ne Suriye’nin ne Türkiye’nin ne de bölgenin yararınadır! 
 
Coğrafyamızdan binlerce kilometre uzakta olan emperyalizm kendi çıkarları uğruna Suriye’yi daha fazla kana bulamak üzeredir. Daha fazla kan ve gözyaşı anlamına gelen bu saldırganlığın kabul edilmesi olanaksızdır.
 
Düşman saydığının ciğerini çıkarıp yeme vahşeti sergileyenlerin mazlum rolüne sokulduğu ve onların da bu saldırıya gerekçe olmaktan öte bir değer taşımadığı günümüzde sorun ne Suriye’de yaşanan iç çatışmalar ne de Suriye’de hiç söz konusu olmamış demokrasidir!
 
Suriye’ye saldırı emperyalist çıkarların korunması, geliştirilmesi ve sağlamlaştırılması sorunundan başka bir şey değildir.
 
Komşu Suriye’yi, ülkemizi ve bölgemizi da fazla acıya boğacak olan emperyalist saldırganlığı kabul etmiyoruz!
 

İzmir Tabip Odası 

Bu haber 3761 kez okunmuştur.