HEKİME ŞİDDET YAĞMUR GİBİ! YETKİLİLERİ UYARIYORUZ!

15.08.2013

 

Iğdır, Mersin, Çorum, Konya, Uşak, Yüksekova, İzmir…..Ülkemizin her ili, her ilçesi ve belki de hekimlik yapılan her köşesinin adını eklemek mümkündür bu listeye!

 
Yüksekova’da onlarca kişi ellerine geçirdikleri meslektaşımızı öldüresiye darp edebiliyor. İzmir’de de bir o kadar kendini bilmez ellerinde baltayla Tepecik EAH Acil Servis kapısına dayanabiliyor! Facianın önüne kıl payı geçilebiliyor!
 
Başta hekimler olmak üzere sağlık hizmeti veren tüm çalışanlara yönelen ve artık sağanak yağışa dönüşmüş olan bu şiddet dalgasının önde gelen sorumlusunun “Sağlıkta Dönüşüm” olduğunu bir kez daha saptama görevimizi yerine getiriyoruz!
 
Gözleri olanın görebildiği, kulakları olanın işitebildiği, vicdanı olanın da duyumsayabildiği bu vahşet karşısında etkili ve yetkililerin ağızlarını bıçak açmıyor! Açıkça söylemeseler de yarattıkları bu ucube siyaset erbabına kazanç sağlıyor. Bu nedenle de canla başla çalışan doktorun çığlığına kulak tıkamakta sakınca görmüyorlar.
 
Yetkililere sesleniyoruz!
 
Artık sizlere güvenimiz kalmadı! Bunca olan biten ve vahşete varan şiddet karşısındaki suskunluğunuz kabul edilebilir gibi değildir!
 
Her türlü olumsuzluk karşısında bugüne dek sabır taşı kesilen hekimlerin bu hasletinin de bir sınırı olduğunu aklınızdan çıkartmayın!
 
Unutulmasın ki; sizin başarı saydığınız sağlıkta devrim olarak nitelediğiniz Sağlıkta Dönüşüm hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının özverili çabalarıyla ayakta durmaktadır.
 
Kaba kuvvet ve vandalizm karşısında yalnız bıraktığınız hekimlerin sabrı taştığında  çok geç olabilir!
 
Yönetenlere sesleniyoruz!
 
Artık yeter diyoruz! Bugün için işinize yarar görünse de uzak olmayan gelecekte yıkıldığında altında sizlerin de kalacağı sağlık ortamı hekimlere yönelen her şiddet olgusuyla sarsıntı geçirmektedir.
 
Bu kutsal ve paha biçilmez hizmeti üretenleri, o hizmeti üretenlerin bulunduğu ortamı değersizleştirmekten ve aşağılamaktan vazgeçiniz!
 
Tarih bu duyarsızlığınızı ve aymazlığınızı affetmez! Bizden uyarması!
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 4375 kez okunmuştur.