İzmir Cumhuriyet için Güçbirliğinin Basın Açıklaması

30.07.2013
 
Değerli Basın Çalışanları,
 
Kamuoyunda Ergenekon Mahkemesi olarak bilinen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon Davasının 21 Haziran 2013 günü yapılan duruşmasında bir sonraki duruşmayı 5 Ağustos 2013 tarihine erteledi.  Ve ara kararında o gün hükmünde açıklanacağını duyurdu. Oysa bu dava da 57 sanık henüz son savunmasını yapmamıştır. Sanıkların son savunmaları dinlenmeden hüküm verilemez.
 
Ergenekon mahkemesinin bu davanın başından beri sergilediği hukuksuzluklar ve kanunsuzluklar artık kamuoyunca bilinmektedir. Emniyet içerisinde yuvalanmış F tipi çetenin düzmece delil ve belgeleriyle kadın satıcısı, dolandırıcı ve katillerin PKK’ lıların gizli açık tanıklığıyla savunma delillerinin toplanmadığı önceki genel kurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının duruşmada hazır bulundurulmasına rağmen dinlenmediği yargılamada son olarak ta 57 sanığın son savunma hakkı çiğnenerek hükmün açıklanacağı duyurulmuştur.
 
Değerli basın çalışanları, Değerli Kamuoyu
 
Yukarıda belirttiğimiz hukuksuzluk ve kanunsuzluklara ek olarak tutukluluk sürelerinin 2 kat uygulanacağını ilişkin terörle mücadele kanunu 10. Maddesi hükmü anayasaya aykırı bulunmuş ve anayasa mahkemesi tarafından ihmal edilmiştir.  Bu iptal kararının yürürlük tarihi hiç önemli değildir. Sanığın lehine olan temel hak ve özgürlüklerin ilişkin değişiklikler derhal uygulanır Ergenekon mahkemesi anayasaya aykırı olduğu tespit edilmiş bir yasa maddesine dayanarak tutuklulukların sürdürülmesini kara vermiştir. Ülkemizde hiçbir dönemde yasalar ve hukuk hem de mahkemeler eliyle bu kadar açık çiğnenmemiştir. Vicdanlar yaralanmakta isyan etmektedir. PKK terör örgütü güvenlik güçlerinin gözü önünde törenle mezarlık açarken 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’ u, milletvekili Mustafa Balbay, Milletvekili Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Tuncay Özkan, Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu gibi onlarca yurtsever, gazeteci, subay, bilim insanı aydın terör örgütü üyeliğinden Silivri de yatmaktadır. TÜRK MİLLETİ BU HUKUKSUZLUĞA KANUNSUZLUĞA  VE BU ADALETSİZLİĞE DAHA FAZLA İZİN VERMEYECEKTİR.
 
BİZ İZMİR CUMHURİYET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ İÇİN BİLEŞENLERİ OLARAK BU KANUNSUZLUĞA BU HUKUKSUZLUĞA DUR DEMEK İÇİN 5 AĞUSTOSTA SİLİVRİ DE OLACAĞIZ. ÖZGÜRLÜKTEN DEMOKRASİDEN YANA TÜM GÜÇLERİ YURTSEVERLERİ DE 5 AĞUSTOSTA SİLİVRİ DE BULUŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ. BU ÜLKEDE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN ATATÜRK DEVRİMLERİNİ VE YURTSEVERLİĞİ MAHKÛM EDEMEZSİNİZ. TÜRK MİLLETİ BUNA ASLA İZİN VERMEYECEKTİR.
 

SAYGILARIMIZLA 

Bu haber 1563 kez okunmuştur.