Artık Yeter !

02.08.2013

 

YÖK BAŞKANI,MİLLİ EĞİTİM BAKANI,RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ'NİN YÖNETİCİLERİ VE ÜNİVERSİTEYE MÜDAHALENİN SİYASİ SORUMLULARINI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ !!!!

     
 
Üniversiteler, öğretim üyesi kadrolarına alınacak öğretim üyeleri için,ilan verirler.
 
Bu ilanlarda,öğretim üyelerinden talep edilecek akademik ölçütler açıklanır.Talep edilen ölçütlere sahip olup kadrolar için başvuran öğretim üyelerinin,bilimsel düzeyleri,yayınları vb değerlendirilir ve uygun olan öğretim üyesi kadroya atanır.
 
Ancak, mevcut iktidar döneminde,tarihimizin hiçbir döneminde olmadığı kadar,üniversite ve bilim ortamında da “yandaş kadrolaşma “ büyük ölçüde belirleyici ölçüt olmuştur.
 
Daha önce,Ankara'da,yeni açılan üniversitelere atanacak öğretim üyelerinin  isimlerinin  önceden belirlenmiş olduğu ,noter aracılığı ile saptanmış ve kamuoyuna açıklanmıştı.Bu konudaki hukuksal  süreç devam etmektedir.
 
Dün,Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin üniversiteye alınacak öğretim üyeleri için  yayınladığı ilan ise,artık üniversite ve bilim çevrelerinde de sözün tükendiği nokta olarak değerlendirilmektedir.
 
İlanda,alınması düşünülen şahısların isimleri ve onların alınması için yapılması planlanan muhtemel  yandaşlık  araştırmaları da,  hayırlı bir ihmal ve yanlışlık eseri ilana konmuştur.
 
Üniversite ve bilim ortamında bile, her türlü siyasi müdahale ve kadrolaşmanın  yapıldığı, artık saklanamayacak,hiçbir gerekçe ve mazeret ileri sürülemeyecek şekilde açığa çıkmıştır.
 
YÖK Başkanı'nı,Milli Eğitim Bakanı'nı,adı geçen üniversitenin  yöneticilerini,üniversite ve bilim ortamına siyasi müdahale ve kadrolaşmanın siyasi sorumlularını, ülkemizin  geleceği, bilim ortamında bilimsel ölçütlerin esas olmasını isteyen insanlarımızın  beklentileri ,bu yaklaşımlarla daha fazla karartılmadan, istifaya davet ediyoruz.
 
Dr.Suat KAPTANER
Başkan
 İzmir Tabip Odası  YK adına.
 
 
Bu haber 1779 kez okunmuştur.