Prof. Dr. Renan Pekünlü, Laikliği, Cumhuriyet Hukukunu Savunmuş ve Cezalandırılmıştır...

01.08.2013

 

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre türbanla üniversiteye girmek suçtur. Yani, hem türbanın ilişkili olduğu bir giysi yönetmeliğine göre hem de şeklen yürürlükte görünen hukukun içinde, türbanla üniversiteye girmek suça konu bir fiildir. Bu fiilin önlenmesi işi de aynı hukuka göre akademisyenlik gözetimi altındadır. Mahkeme kayıtlarına da geçtiği şekilde herhangi bir fiziksel zorlama olmadan, öğrencileri bu konuda uyaran Prof. Dr. Pekünlü de bu gözetimin gereğini yerine getirmiş ve öğrencileri hukuka göre davranmaları konusunda uyarmıştır. 

 
Anayasa’nın ve o Anayasa’nın koruyucusu ve gözeticisi olan Anayasa Mahkemesi’nin kararları doğrultusunda davrandığı ve böylelikle aklın ve bilimin önde gelen savunucusu olması gereken üniversitelerimizin ve o üniversitelerimizin öğretim üyelerinin yapması gerekeni yaptığı için suçlanan Prof. Dr. Rennan Pekünlü,sonuçta hapis cezasıyla cezalandırılmıştır.
 
Rennan Pekünlü’nün şahsında aslında bilim, aydınlanma, üniversite de cezalandırılmıştır.
 
Biz Tıbbiyeliler,Türkiye için laiklik ilkesinin vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün yanında olmayı bir görev kabul ediyoruz.Bu cezaların, bizlerin Cumhuriyet Devrimlerini savunma azmimizi artıracağını bir kez daha ifade ediyoruz.
 
Dr.Suat Kaptaner
Başkan
İzmir Tabip Odası YK adına
Bu haber 1656 kez okunmuştur.