Lozan’a Bin Selam!

24.07.2013

 

Değerli meslektaşlarımız, 

 
Doksan yıl önce bugün imzalanarak yürürlüğe giren Lozan Antlaşması aynı yaştaki Cumhuriyetimizin kuruluş senedi ve güvencesi olmuştur. İmzalandığı günden bu yana önemini koruyan bu antlaşma neredeyse doksan yıldır delinmeye, yok sayılmaya ve yırtılmaya çabalanmıştır.
 
Bu antlaşmaya giden yolun taşlarını döşeyenler bu türden çabalara fırsat vermedikleri gibi; onların varlığı ve etkisi süresince  hiç kimse de bu antlaşmaya karşı söylem ve eylem içinde olamamıştır.
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Bu önemli günde sizlerin dikkatini bir kez daha ülkemiz ve ulusumuz adına önemli gelişmelere çekmeyi görev sayıyoruz!
 
Hepimizce bilindiği ve kaygıyla izlendiği gibi varlığı Lozan’la güvence altına alınan Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı dört bir yandan yöneltilen saldırılarla örselenmekte, aşındırılmakta ve yıkılması için elden gelen yapılmaktadır.
 
24 Temmuz Türkiye tarihinin önemli bir köşe taşıdır! Lozan Antlaşması’nın imzalanışının 90. yıldönümünde  hem ülkemizi var edenleri hem de Lozan’daki zorlu görüşmelerde dik ve kararlı duruşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedini ortaya çıkartanları saygı, şükran ve özlemle anıyruz.
 
Milli Mücadele süreciyle başlayan, Cumhuriyet’in kuruluşunda da kendisini gösteren, devrimlerin yaşama geçmesine katkıda bulunan Tıbbiyeli geleneğinin önde gelen görevlerinden birisinin de Cumhuriyet’I korumak, kollamak ve ona yönelen her türlü saldırıya göğsünü siper etmek olduğu bilinciyle Lozan’ın 90. yıldönümü kutlu olsun!
 
Saygılarımızla
 
İzmir Tabip Odası
Bu haber 4171 kez okunmuştur.