Geçici görevlendirmeler konusunu İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük !

17.07.2013
 
Hemen her yıl ve özellikle yaz aylarında ilimizde geçici görevlerle ilgili sorunlar yaşıyoruz. Bunun en önemli nedeninin aile hekimliği süreci başladıktan sonra hastane acilleri, 112’ler ve TSM’lerde ortaya çıkan hekim açığıdır. Odamızın da defalarca ilgililere ilettiği bu açık yıllardır kapatılmamıştır.
 
Konu ile ilgili sıkıntıları daha önce Halk Sağlığı Müdürlüğü ile paylaşmıştık. Ayrıca meslektaşlarımıza çağrıda bulunup ortaya çıkan sorunlar ile varsa hukuk dışı uygulamaları iletmelerini istemiştik.
 
Alanda gözlediğimiz ve meslektaşlarımızın Odamıza ilettikleri sorunları İl Sağlık Müdürü Sayın Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz  ile paylaştık.
 
Öncelikle gönüllülük ve şeffaflık sorununu dile getirdik. Bunun adil bir çalışma düzeni için gerekliliğini paylaştık. Ayrıca bazı meslektaşlarımızın herhangi bir eğitimden geçirilmeden ve sertifikalandırılmadan özellikli bir çalışma alanı olan hastane acillerinde çalışmalarının hekim ve hasta açısından yaratacağı sıkıntılara tekrar dikkat çektik. Görevlendirmelerde maddi zarara uğramama, işe yakınlık, sağlık sorunları, özel sorunlar, bir yerde geçici görevdeyken başka bir yerde geçici göreve gönderilme vb. gibi konulardaki olmuş ya da olabilecek sorunlar konusunda görüşlerimizi ilettik.
 
Sayın Sağlık Müdürü sorunların farkında olduklarını, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, meslektaşlarımızın maddi ya da manevi herhangi bir zarara uğramamaları için çok titiz davrandıklarını, yine de sorun varsa iletişime kapılarının açık olduğunu,  şeffaflık konusunu ve acil eğitimi konusunu gündemlerine alacaklarını, yeni tayinleri beklediklerini ve bu dönemde sorunların en az ölçüde yaşandığına inandıklarını ifade etti.
 
Görüşme sorunları paylaşmak ve mümkünse ortak çözümler bulabilmek dileği ile sona erdi.
 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 1742 kez okunmuştur.