İzmir’in su sorununu Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile paylaştık !

17.07.2013
 
Kentimizin su sorunu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ettik.  Ziyarete  Genel Sekreterimiz Uz.Dr. Mete Güzelant, Çevre Komisyonu Başkanımız  Dr. Oya  Otyıldız , EÜTF Halk Sağlığı Anabilimdalı üyesi  Prof. Dr. Ali Osman Karababa ile İZSU Genel Müdürü  Ahmet Alparslan katıldılar.
 
Bilindiği gibi şehrimizin suyunun sağlandığı en önemli kaynak Efemçukuru bölgesidir.  Buna son dönemde Gördes’de eklenmiştir. Efemçukurunda yıllardır bütün hukuk kuralları çiğnenerek yürütülen altın çıkarma faaliyeti ısrarla sürdürülmektedir. Gördes bölgesinde ise nikel madeni için çalışma yapılacağı bilinmektedir.
 
Toplantıda, bu faaliyetlerin İzmir’imizin içme suyunu zehirleyeceği ve bunun da ciddi bir halk sağlığı sorunu yaratacağı konusu paylaşıldı. Sayın Aziz Kocaoğlu tehlikenin farkında olduklarını ve her türlü hukuki çabayı gösterdiklerini  ve göstereceklerini ifade etti.
 
Tehlike konusunda İzmirlilerin daha çok bilinçlendirilmesi, uyanıklılığın artırılması;  bunun için meslek odalarının, partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin çabalarını güçlendirmesi  gerektiği  ve bu çabaya belediyenin desteğinin  çok önemli  olduğu  konusundaki  görüşlerimiz iletildi.
 
İzmir Tabip Odası olarak temiz içme suyu konusundaki duyarlılığımız tekrar vurgulandı ve üzerimize düşen her türlü etkinliğe ve desteğe hazır olduğumuz Sayın Başkanla paylaşıldı. Önümüzdeki dönemde konuyla ilgili görüşmelerin sürdürülmesi dilekleri ile görüşme sonlandırıldı.
 

 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 4108 kez okunmuştur.