Bu Çağda Bu Söylemi KINIYORUZ !

10.07.2013
 
 
Yıl : 2013
 
Yer : Afyonkarahisar, Türkiye
 
Konuşan : Adının önünde akademik unvan bulunan bir uzman hekim!
 
Doktor görünümlü fetvacı diyor ki;
 
“Hastaya verilecek ilâçların helâl ya da haram olup olmadığının prospektüslere yazılmış olması ve hastaların mutlaka bilgilendirilmesi gerekir!”
 
Hızını alamayarak sözlerini sürdürüyor :
 
“Şifa verici Allah’tır. Bu nedenle harama yönelinmemelidir. Helâl kaynaklara ulaşmak için çaba harcanmalıdır! Kapsüllerin içindeki toz ya da ilâç haram kaynaktan olabilir. İlâç kapsülü jelatinden üretiliyor. Jelatinin kaynağı da domuz. Sığırdan ürettiğini söyleyenler var ama o sığırın da nasıl kesildiği bilinmiyor!”
 
Konuyla ilgili engin(!) din bilgisiyle bir bağnaz kişi ağzıyla konuşarak kafa karıştırmakta sakınca görmüyor!
 
“Hastalarına kapsüllü ilâç yazmayarak onları haramdan korumakta olduğunu öğreniyoruz. Film tabletlerde de domuz ürünü bulunduğunu öğrendiğimize göre sakınmamız gereken bir ilâç grubu olduğunu daha öğrenmiş oluyoruz!”
 
Sağlıkta Dönüşüm Programı ile bu alanda devrim yapıldığını her fırsatta dile getiren TC Sağlık Bakanlığı aynı zamanda çalışanı olduğu anlaşılan bu hekimle ilgili soruşturma yapmayı düşünür mü bilemiyoruz! Ancak, bu hekimi çağa, akla ve bilime sığmayan söylemleri nedeniyle soruşturacak ve gereğini yapacak başka düzenekler olduğunun da farkındayız!
 
Bu türden çağ ve akıldışı söylemlerin kişisel saçmalamalar olmanın ötesinde toplum sağlığını tehlikeye düşüren yönüne de dikkat çekmekte yarar görüyoruz.
 
Hekim sıfatının yanı sıra akademik unvan taşıyan kimselerin toplumu yanlış yönlendirecek, mevcut tedavilerini yarıda bırakmalarına yol açabilecek bilim dışı söylemlerden uzak durmaları gereğini anımsatırken; ilgililere ve yetkililere böyle durumlarda yapmaları gerekenleri anımsatma görevimizi yerine getirmiş oluyoruz.
 
 
Saygılarımızla

 

İzmir Tabip Odası 

Bu haber 2826 kez okunmuştur.