Meslektaşlarımız ivedilikle serbest bırakılmalıdır!

09.07.2013

 

Eli satırlı, çivili sopalı sokaklarda vahşilerin kol gezdiği ve bu dehşet verici durumun yetkililerce “hukuk çerçevesinde” değerlendirildiği Türkiye’de dün (08.07.2013) Taksim’de geçerli hiçbir gerekçe olmadan gözaltına alınan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr Ali ÇERKEZOĞLU ve beraberindeki meslektaşımız ivedilikle serbest bırakılmalıdır.

 
Akla, hukuka, yasaya ve vicdana sığmayan bu uygulamayı kabul etmiyoruz!
Kamuya ait alanların kamuya yasaklandığı 2013 Türkiye’sinde kamu yararına sahip çıkmanın bedeli hürriyetin kısıtlanması olamaz!
 
İçine düştükleri büyük hatadan dönmek şöyle dursun; attıkları her yeni adımla toplumu gerenlerin bu tutumlarından derhal vazgeçmeleri gereğinin altını bir kez daha çiziyoruz.
 
Akla, yasaya, hukuka ve vicdana sığmayan gerekçelerle gözaltına alınmış olan başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm Taksim Dayanışması bileşenlerinin ivedilikle serbest bırakılması gereğini bir kez daha dile getiriyoruz.
 
Saygılarımızla
 
 
İzmir Tabip Odası
 
Not : Dün (08.07.2013)akşam saatlerinde yaşanan bu olaydan sonra İzmir Tabip Odası olarak meslektaşlarımızı bu kabul edilemez durumu kınamaya çağırarak demokratik tepkimizin ortaya konmasına öncülük ettik. Çağrımızdan sonra kısa süre içinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 22:00’de bir araya gelen meslektaşlarımız ve diğer yurttaşlarla birlikte yapılan yürüyüş ve basın açıklamasında hazır bulunduk.
 
Resimler için tıklayınız...
 
 
Bu haber 1991 kez okunmuştur.