Muayenehane Hekimlerinin Dikkatine !..

03.07.2013
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan muayenehane denetimleri sırasında oluşan bazı olumsuzluklarla ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürü Sayın Uz.Dr. Bediha Türkyılmaz ziyaret edilerek sorunlar paylaşılmış ve bir dilekçe ile başvurularak konu hakkında çalışma yapılması ve sonucun Odamızla paylaşılması talep edilmişti. 12.04.2013 tarihli yazımıza (Ek-1) yanıt alınamaması nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü’ne 27.06.2013 tarihli ikinci bir yazı iletilmiştir.(Ek-2)
 
İl Sağlık Müdürü Sayın Uz.Dr. Bediha Türkyılmaz ile yapılan görüşme sırasında, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik uyarınca uzmanlık alanına göre herhangi bir ayrım yapılmaksızın muayenehanelerde bulundurulması zorunlu tutulan acil seti ve asgari ilaç listesi de değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda, muayenehanelerde sunulan sağlık hizmetinin niteliğine uygun yeni bir liste oluşturulması ve bunun uygun bulunduğu takdirde İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na iletilmesi yönünde görüş birliğine varılmıştır.
 
Bu çalışma, ayrıca Oda’mız tarafından TTB Merkez Konseyi ve Sağlık Bakanlığı’na iletilecektir.
 
Bu amaçla, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği, Türkiye Acil Tıp Derneği ve Acil Tıp Uzmanları Derneği’ne yazı gönderilerek, konuyla ilgili görüşlerinin Odamızla paylaşılması talep edilmiştir. Yazımıza cevaben iletilen görüş yazıları aşağıda paylaşılmış olup, henüz yanıt alamadığımız kurumlara hatırlatma yazısı gönderilmiştir. Görüşler Oda’mıza iletildikçe, web sitemiz aracılığı ile meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.
 
Siz değerli meslektaşlarımızdan;
 
·       İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerden sonraki dönemde, yakınılan tutumlar ile ilgili olarak bir değişiklik olup olmadığı konusundaki bilgileri;
 
·       İlgili kurumlardan gelen görüş yazıları ile ilgili olarak görüş ve değerlendirmelerinizi
 
Oda’mızla paylaşmanızı rica ederiz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 

Kurumlardan gelen görüş yazıları için tıklayınız. 

Bu haber 2272 kez okunmuştur.