Tıbbi Atık Beyanı

18.06.2013

 

Geçtiğimiz aylarda, özel sağlık kuruluşlarında ve muayenehanesinde çalışan hekimlerin tıbbi atık beyanı işlemlerini 2013 yılı Mart ayı sonuna kadar tamamlamaları gerektiği yönünde bildirim yapıldığı bilgisi paylaşılmıştır.

Bu konu ile ilgili olarak 3 Nisan 2013 tarihinde Oda’mızda bir toplantısı yapılmış ve tıbbi atık beyanı konusunda meslektaşlarımıza gerekli bilgilendirme yapılmıştı. Toplantı haberi için tıklayınız.
 
Tıbbi atık beyanı konusunda İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bir yazı gönderilerek, konu hakkında bilgi istenmiştir. Oda’mız tarafından gönderilen yazıya, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yanıt verilmiştir.
 
Oda’mıza iletilen yanıt yazısında özetle, “…bahse konu kullanıcı hataları veya sistem kaynaklı bazı sıkıntılar yaşanması nedeniyle tesis yetkililerinden 2012 yılı atık beyanlarının yapılamadığına ilişkin Bakanlığa aktarıldığı;  Bakanlıkça yürütülen iyileştirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği; 31.03.2013 tarihine kadar sistemdeki sıkıntılar dolayısıyla tehlikeli atık beyanlarını gerçekleştiremeyen tesislere sadece bu yıl için herhangi bir cezai işlem uygulanmayacağının Bakanlığın 01.04.2013 tarihli yazısı ile bildirildiği, sistemin açılmasına ilişkin bilgilendirmenin ileri bir tarihte ülke çapında Bakanlıkça açıklanacağı; bu tarihten itibaren 2012 yılı beyanlarının tüm firmalarca yapılabileceği” bildirilmiştir.
 
Oda’mızca gönderilen yazı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yanıt yazısı için tıklayınız.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Bu haber 2111 kez okunmuştur.