İletişim Özgürlüğü Engellenemez !

05.06.2013
 
Bir haftadır demokratik tepki hakkını kullanan yurttaşlarımız hemen her gün farklı yöntemler kullanılarak yıldırılmaya çalışılmaktadır.
 
Öğrendiğimize göre sosyal medya iletişimi gerekçe gösterilerek 20'yi aşkın yurttaşımız göz altına alınmış bulunmaktadır. 
 
Göz altına alınanlardan birisinin Dokuz Eylül Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Attığı bir tweet nedeniyle kalmakta olduğu İnciraltı yurdundan emniyete götürülmüş olan genç hekim adayı Yunus Emre BÖĞÜR'ün savcılığa sevk edilmesinin beklendiği bilgisini almış durumdayız.
 
Halk hareketinin yükselmekte olduğu ve her geçen gün yerleşikleşme eğilimi gösterdiği bugünlerde tıp öğrencisi kardeşimizin başına geleni yakından izlemekte olduğumuzu sizler aracılığı ile kamuoyuna duyuruyoruz.
 
Ayrıca, iletişim özgürlüğünü kısıtlama girişimi olarak algıladığımız bu durumu kınıyor, bu gerekçeyle göz altına alınmış olan tüm yurttaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşması için gereğinin yapılmasını duyarlılıkla bekliyoruz.
 
Saygılarımızla
 
 
 
İzmir Tabip Odası
 
 
Konuyla İlgili Olarak ; 
 
Bugün öğle saatlerinde Oda'mız Hukuk Bürosundan Av.Mithat Kara ve Av.Abdullah Hızal, gözaltında bulunan meslektaşımızı emniyette ziyaret etmiştir. Oda'mızın ve hekimlerin desteğini paylaşmıştır. 


Oda'mız avukatlarının aktardığı bilgilere göre, gözaltına alınan kişiler hakkındaki iddiaların hukuki dayanağının olmadığı, suç unsuru içermediği, soruşturmanın toplum üzerinde bir baskı oluşturma amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir.

Gözaltında bulunan kişilerin ifadelerinin alınması beklenmektedir.

 
Bu haber 1848 kez okunmuştur.