Milletvekillerine Açık Mektup !

12.05.2013

Sayın milletvekili,
 
Basına yansıyan haberlere göre yeni ayrıcalıklar edinme hazırlığı içindesiniz. Sizler milletin oylarıyla onların vekili seçilmiş yurttaşlarsınız. Milletin vekilleri olarak yasa/kural koyucu olarak görevlendirilmiş bulunmaktasınız. Görevlendirmeniz seçilmiş olduğunuz dönemle sınırlıdır. Bu hatırlatmaları yapmak zorunda olmak bizler için fazlasıyla  rahatsız edicidir.
 
Ne ayrıcalığınız olabilir de; otomobilinizle trafik kurallarını çiğneme ve geçiş üstünlüğü hakkı edinme gereği duyabilirsiniz? Sizlerin kural çiğnemeleri de sıradan yurttaşınki kadar yaşamsal tehlikelere yol açmaz mı?  Sizler de tehlikeli biçimde araç kullanıp sizin dışınızdakilerin can ve mal güvenliğini riske atmış olmaz mısınız? Hele hele, trafikte kuralları hiçe sayarak araç kullanmanız sonucunda tarafınıza yönelebilecek yaptırımların önünü kesmeye yönelik cezadan bağışık olma isteğinizi hukuk devleti anlayışıyla nasıl  bağdaştırabilirsiniz? 
 
Her pakette  olduğu gibi kendi hem ayrıcalıklarınızı genişletmek hem de parasal olanaklarınızı geliştirmek adına bu kez de boş durmamış olduğunuzu üzülerek görüyoruz.
 
Sizlere uzun ömürler dileriz! Ölümünüz durumunda ailenize yapılacak ölüm yardımı miktarındaki artırımlar, aylıklarınızda yapılacak yeni güzelleştirmeler ve kırmızı pasaport ayrıcalığının yaşam boyu sürdürülmesi girişimleriniz kamu vicdanının kabul edebileceği düzenlemeler değildir.
 
Bir hekim örgütü olarak İzmir Tabip Odası bu sürece hangi gerekçeyle müdahil olmaktadır diye sorabilirsiniz! Bu sorunuza şöyle bir soruyla karşılık vermek isteriz! Kamuya 25-30 ve belki daha uzun yıllar hizmet ederek emekli olmuş bir hekimin eline geçen emekli aylığının 2000 (iki bin) TL’nin altında olduğunu biliyor musunuz? Hekimlik gibi kutsal ama bir o kadar da yıpratıcı, yorucu ve örseleyici bir sürecin sonunda emekli olabilme mutluluğuna erişmiş bir meslektaşımızın 2000 TL’den daha az bir parayla bir ay geçinmek zorunda oluşu vicdanınızı hiç sızlatmaz mı?
 
Değerli milletvekili,
 
Önceki deneyimlerimizden de bildiğimiz gibi özellikle kendinize yönelik kazanım sağlayan düzenlemelerin hiç tartışmasız ve ışık hızıyla yasalaştığı bir gerçektir. Buna karşın, sizleri uyarmayı yurttaşlık görevimiz sayıyoruz!
 
Tasarı henüz yasalaşmadığına göre geç kalmış sayılmayız! Durumu bir kez değerlendirmenizi ve kamu vicdanını derinden yaralayacağı muhakkak olan bu düzenlemeden vazgeçmenizi yurttaşlarımızın ezici çoğunluğunun duygularına aracılık ederek talep ediyoruz.
 
Saygılarımızla

 

İzmir Tabip Odası 

Bu haber 1619 kez okunmuştur.