T.C SİLİNEMEZ !

10.04.2013

 

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin,  T.C. ile özdeşleşmiş bazı kurumların adları önünden silinmesini Türkiye’ye egemen olan süreçten ayrı tutamayız! Aylar önce Sağlık Bakanlığı internet sitesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri çıkartılmıştı. Bunu izleyerek Atatürk’ün en büyük eserim dediği T.C.’nin de çıkartılması öncekiyle birlikte irdelendiğinde çelişkili bir durum değildir.

Sayın Sağlık Bakanı göreve geldiğinde çalışanlara müjde vereceği izlenimi yaratmıştı.
 
T.C.’nin, Sağlık Bakanlığı internet sitesinden silinmesi hiç kuşkusuz bazı kesimler için bir müjdedir. Ama, hiç unutulmamalıdır ki; bu ülkede yaşayanların ezici çoğunluğu bakımından bir kara haber ve yine onlara yönelik yaralayıcı bir uygulamadır.  
T.C.’nin Sağlık Bakanlığı internet sitesinden silinmesi, Türkiye’deki gerici, bölücü ve yıkıcı ortamla bütünlük içermektedir. Türkiye Cumhuriyeti kavramının yok edilerek yerine Osmanlıcılık anlayışının yerleştirilmeye, ülkenin etnik kimlikler üzerinden yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı bir dönem yaşanmaktadır. T.C. ibaresinin kaldırılmasının basit bir yazım hatası olmadığı açıktır.
 
Sağlık kurumlarından T.C. ibaresinin kaldırılmasının yukarıda aktardığımız gerekçelerinin dışında bir başka olasılık daha vardır. O da sağlıkta geniş kapsamlı özelleştirme niyetleriyle bağlantılıdır. T.C.’nin silinmesinin özelleşen sağlık sisteminin bir parçası olma olasılığını da aklımızda tutuyoruz. Özelleştirilen yerde T.C. olmaması da doğaldır.
 
Neden, her ne olursa olsun; T.C.’nin silinmesini kabul edilemez buluyoruz. Bu bağlamda İzmir Tabip Odası WEB  sitesinde bir kampanya ve anket başlatıyoruz. “T.C. İbaresinin Sağlık Kurumlarından Silinmesini Onaylıyor musunuz” sorusunu başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm yurttaşlarımıza yönelterek bir önemli tarihsel görevi yerine getiriyoruz.
 
Saygılarımızla.
 
İzmir Tabip Odası
 
 
ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
 
 
SAĞLIK BAKANLIĞINA GÖNDERDİĞİMİZ YAZI
 
 
TTB MERKEZ KONSEYİNE GÖNDERDİĞİMİZ YAZI
Bu haber 2493 kez okunmuştur.