İl Sağlık Müdürü ile Görüşme

10.04.2013

 

Muayenehanelerde yapılan denetimler sırasında yaşanan sorunlarla ilgili olarak  meslektaşlarımızdan yakınmalar gelmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından muayenehanelerde yapılan denetimler, önemli bir şikayet konusu olmaktadır.

Meslektaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları paylaşmak amacıyla  5 Nisan 2013 günü İl Sağlık Müdürü Sayın Uz.Dr. Bediha Türkyılmaz ile bir görüşme yapılmıştır.
 
Denetimlerin baskın şekilde yapılması, denetimler sırasında gerginlikler yaşanması, hastaların önünde denetimlerin yapılması, akla, mantığa ve hekimlik uygulamasına  aykırı olduğunu düşündüğümüz bazı istemlerde bulunulmasının yarattığı huzursuzluğu aktardık. En sık şikayet konularından olan ve uzmanlık dalına bakılmaksızın talep edilen acil yardım seti ve zorunlu ilaç listesinin anlamsızlığı ve bilimsel olmadığı kendisiyle paylaşılmıştır.
 
Sayın Uz.Dr. Bediha Türkyılmaz istemlerimizi dikkatlice not almıştır. Sorunu tekrar gözden geçireceklerini, ilgili müdürlük çalışanları ile konuyu paylaşacaklarını ve önümüzdeki dönemde konunun iki kurum tarafından paylaşılmaya devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Kendisine bir muayenehanede nelerin bulunması gerektiği konusunda bir çalışma yapacağımızı ve bunu daha sonra kendileri ile paylaşmak istediğimizi ve kendileri de uygun bulurlarsa çalışmamızı Sağlık Bakanlığı’na iletmelerini rica ettik.
 
Bunun ilk adımı olarak üniversitelerin Acil Tıp Anabilim Dallarına bir yazı yazarak bilimsel görüşlerini talep ettik. Çalışmanın sonuçları ayrıca Sağlık Bakanlığı’na iletilecektir. Konu ile olarak hukuksal girişimler ayrıca değerlendirilmekte olup gönüllü bir meslektaşımız aracılığıyla konunun yargıya taşınması da planlanmaktadır.
 
Sizlerden bu çalışmaya destek olabilecek şekilde yaşadığınız olayları ve görüşlerinizi Oda’mıza iletmenizi;  davacı olmak isteyen meslektaşımız olduğu takdirde Oda’mıza başvurmasını diliyoruz.
 
Saygılarımızla.
 
İzmir Tabip Odası
 
İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazı
 
 
Acil Tıp Derneğine gönderilen yazı
Bu haber 1692 kez okunmuştur.