İZMİR’DEN 17 NİSAN’DA İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI

05.04.2013
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan 3 meslektaşımız, geçtiğimiz hafta içinde saldırıya uğramışlardır. Meslektaşlarımıza yapılan saldırı birçok farklı etkinlikle protesto edilmiştir. 
03.04.2013 tarihinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr.Özdemir AKTAN’ın katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında,  hekime yönelik şiddet kınandı ve şiddetin önlenmesi için idari ve hukuki tedbirlerin alınması gerekliliği vurgulandı. İzmir’in farklı hastanelerinden gelen çok sayıda meslektaşımız açıklamaya destek verdi.
Basın açıklamasında, ayrıca, tüm Türkiye’ye bir çağrı yapıldı. Çağrıda, Gaziantep’te çalıştığı hastanede bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü 17 Nisan 2013 tarihinde,  “Böyle Sağlık Sistemi Olmaz! Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde G(Ö)REVDEYİZ” etkinliği yapılacağı kamuoyuna duyuruldu.
Açıklamaların ardından İzmir Valisi Çahit KIRAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tülay CANDA, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Refik MAS ile görüşmeler yapıldı.  Görüşmelerde, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda hassasiyetlerimiz paylaşıldı.  
Dr.Mete Güzelant' ın Konuşması için tıklayınız...
Ortak Basın Açıklaması için tıklayınız...
Fotoğraflar İçin Tıklayınız
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 4432 kez okunmuştur.