Muayenehane ve Özel Sağlık Kuruluşları Toplantısı Yapıldı...

05.04.2013
 
 
“Muayenehane Ve Özel Sağlık Kuruluşlarında Risk Analizi Ve Tıbbi Atık Beyanı”  konulu toplantı, 3 Nisan 2013 Çarşamba günü Oda’mız toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Oda’mız İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Hakan Toksöz, Oda’mız Hukuk Bürosundan Av. Mithat Kara ve Oda’mızı temsilen İzmir Çevre İl Müdürlüğünde toplantıya katılan Dr. Ruşen Aydın katıldı.
 
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca muayenehane ve özel sağlık kuruluşlarının yerine getirmesi gereken yükümlülükler ile Tıbbi Atıkların online sistem üzerinden Çevre Bakanlığına bildirimi konusunda bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıya yaklaşık 80 meslektaşımız katıldı.
 
Her iki konuda çoğu zaman eksik bilgi kimi zaman da yapıcılıktan ve iyi niyetten yoksun yaklaşımlarla dile getirilen “geç kalındı”, “ceza yer miyiz?” vb türden telaşlandırıcı söylemleri dikkate almamanızı ve her türlü soru ve sorununuz için Odamız ile iletişim içinde olmanızı dileriz. Aslına bakılırsa her iki konuda da telaşa düşmemizi ve paniğe girmemizi gerektiren durum yoktu. Ancak, özellikle bazı iletişim gruplarında ve sosyal ortamlarda geç kalındığı ve İzmir Tabip Odası’nın her iki konuda edilgen bir tutum içinde olduğu savlarına yanıt verme gerekliliği doğmuştur.  
 
Dr. Hakan Toksöz sunumunda özetle şu noktalara değinmiştir ve bilgiler paylaşmıştır.
 
·      6331 sayılı Kanun’un 30.06.2012 tarihinde yayınlanmıştır. Kanunun bir kısım hükümleri 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bir kısım hükümleri 1 Temmuz 2013 tarihinde, bir kısım hükümleri ise 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecektir. 
 
·     Yürürlük süresi farklı olmak kaydı ile kamu ve özeldeki bütün işyerleri ve çalışanlar kanun kapsamına alınmıştır.
 
·     İşverenler, işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almak zorundadır.
 
Bu haber 4282 kez okunmuştur.