İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu 3. Eğitim Semineri Yapıldı

02.04.2013

 

6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu 30.06. 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.  Kanun ile getirilen düzenlemelerin işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına etkileri ile işyeri hekimlerinin mesleki uygulamalarına etkisi konusunda meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla eğitim seminerleri yapılmaktadır.

Eğitim seminerlerinin üçüncüsü, 27 Mart 2013 tarihinde Oda’mız toplantı salonunda yapıldı. Yaklaşık 100 meslektaşımızın katıldığı toplantı oldukça verimli olmuştur. Meslektaşlarımızın geri bildirimleri, toplantıların oldukça eğitici olduğu ve eğitimlerin devam etmesi gerektiği yönündedir.
 
Toplantıda 3 sunum yapılmıştır.
 
İlk sunum, İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Serdar Özgüç tarafından yapıldı. Sunumda, işyerinde yeni denetim geçirmiş bir işyeri hekimliği gözüyle, işyeri denetimlerinde dikkat edilen noktalar konusunda ayrıntılı bir bilgilendirme yapılmıştır. Denetim görevlileri tarafından işverenden ve işyeri hekiminden istenen belgeler ile işyeri hekiminin ve işverenin yerine getirmesi gereken işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına ilişkin tedbirler konusunda da bilgilendirme yapılmıştır.
 
İkinci sunum, Çalışma Bakanlığı İSGÜM Bölge Laboratuvarında görevli meslektaşımız Dr. Ayşe Öztürk tarafından yapılmıştır. Dr. Ayşe Öztürk, 6331 sayılı Kanuna göre risk analizi ve değerlendirmesinin ne anlama geldiği; hangi işyerlerinin hangi tarihe kadar risk analizi ve değerlendirmesi yaptırması gerektiği; risk analizi ve değerlendirmesinin hangi esaslara göre ve kimler tarafından yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgilendirme yapmıştır.
 
Üçüncü sunum, İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr.Hakan Toksöz tarafından yapılmıştır. Dr.Hakan Toksöz, daha önce yapılan eğitim toplantılarına katılamayan meslektaşlarımız için 6331 sayılı Kanun’un yasalaşma süreci ve  kanunla getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapmıştır.
 
Eğitim toplantıları devam edecek olup bir sonraki eğitim toplantısı; 10 Nisan 2013 Çarşamba, saat 18.30’da Oda’mız toplantı salonunda yapılacaktır. Toplantının içeriği ve katılımcılar konusunda kısa süre içinde bilgilendirme yapılacaktır.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Fotoğraflar için tıklayınız...
Bu haber 2145 kez okunmuştur.