9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde Meslektaşlarımıza Saldırı

29.03.2013
 
28.03.2013 tarihinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Servisinde görev yapan meslektaşlarımız hasta yakını olan bir kişinin fiziksel ve sözlü saldırılarına uğramışlardır. Serviste yatmakta olan ALS hastasının kalbinin durması sonrası, meslektaşlarımız hızlıca gereken müdahaleyi yapmış ancak tüm çabalar sonuçsuz kalmış ve hasta kaybedilmiştir.
 
Hastaya yapılan müdahalelere de tanık olan hasta yakını, müdahale biter bitmez bilgilendirme için yanına gelen meslektaşlarımıza saldırmıştır. Biri kadın olmak üzere üç meslektaşımıza saldıran hasta yakını ikisini darp etmiş ve tümüne ağır küfür ve ölüm tehditlerinde bulunmuştur.
 
Güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile etkisiz hale getirilebilen saldırgan polis karakoluna götürülmüş ancak olaydan yaklaşık 2 saat sonra karakoldan salıverilmiştir. Olay sonrasında saldırgan hakkında yasal işlemler başlatılmış, meslektaşlarımız saldırganlardan şikayetçi olmuştur. Süreç, Oda’mızın hukuki desteği ile yakından takip edilmektedir.
Olaydan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan yaklaşık 300 sağlık çalışanı saldırıyı protesto etmiştir.
 
Aynı akşam,  Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görev yapan meslektaşlarımız ve diğer hastanelerden destek amacıyla gelenler hastane bahçesinde sabaha kadar nöbet eylemine başlamışlardır.  Fotoğraflar için tıklayınız
 
29.03.2013 sabahı hastane bahçesinde yaklaşık 500 sağlık çalışanı toplanmıştır. Farklı uzmanlık dallarından asistanlar, İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık İş, Türk Sağlık Sen temsilcileri ile Nöroloji AD Başkanı Prof.Dr. Kürşat Kutluk yaptıkları konuşmalarla saldırıyı kınamıştır. Topluluk, hastane önündeki yola çıkarak trafiği engelleyerek hastane acil servisi önüne doğru yürümüşlerdir. Saldırıyı ve saldırganın karakoldan salıverilmesini protesto eden sağlık çalışanları, saldırganın tutuklanması talebini basın ve kamuoyu ile paylaşmışlardır. Fotoğraflar için tıklayınız.  Dr. Mete Güzelant’ın konuşma metni için tıklayınız
 
Aynı gün öğle saatlerinde, saldırıya uğrayan meslektaşlarımızla birlikte saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunmak ve saldırganın tutuklanması talebini iletmek üzere İzmir Adliyesi önünde bir araya gelinmiştir. İzmir Adliyesi girişinde yapılan basın açıklaması sonrasında, hazırlanan dilekçeyi vermek üzere saldırıya uğrayan meslektaşlarımız, Oda’mız Genel Sekreteri Dr.Mete Güzelant ve Oda’mız avukatı Mithat KARA savcılığa geçmişlerdir. İzmir Adliyesi önünde yapılan eyleme, İzmir Tabip Odası, SES, Genel Sağlık İş, Türk Sağlık Sen üyeleri de destek vermişlerdir.  Fotoğraflar için tıklayınız   
 
Adli makamlar, Valilik, Rektörlük ve TBMM nezdinde girişimlerimiz devam etmekte olup hukuksal sürecin izlenmesi titizlikle sürdürülecektir.  Saldırgan tutuklanıncaya kadar mesleki, idari ve hukuki mücadelemiz devam edecektir.
 
İZMİR TABİP ODASI
 

 

Bu haber 1704 kez okunmuştur.