İşyeri Hekimliği Uygulamaları Konulu 2. Seminer Yapıldı

22.03.2013

30.06.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına ilişkin birçok temel düzenleme yapılmıştır. Bu kanuna bağlı olarak da birçok yönetmelik, tebliğ ve genelge yayınlanmıştır.
İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu, 6331 sayılı Kanun ve bağlı alt düzenleyici işlemler ile işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına ilişkin getirilen düzenlemeleri meslektaşlarımızla paylaşmak üzere eğitim seminerleri yapılmasına karar vermiştir.  Seminerlerde mesleki, hukuki ve idari konularda meslektaşlarımızla bilgi paylaşımı yapılması amaçlanmaktadır.
6 eğitim seminerinden oluşacak seminer dizisinin ikinci toplantısı 12 Mart Salı günü İzmir Tabip Odası Orhan Süren ToplantıSalonu’nda yapıldı. Toplantıya yaklaşık 50 meslektaşımız katıldı.
Toplantıda ilk önce İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Osman Bölükbaş, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu ile ilgili işyeri hekimliği kayıtları konulu bir sunum yapmıştır. İşyeri hekimliği kayıtları, formlar, noter onaylı defter, yıllık raporlar gibi birçok kayıtları örnekleriyle gösteren Dr. Bölükbaş’ın sunumu büyük ilgi görmüştür. (Not: Bu sunum hazır olduğunda İzmir Tabip Odası web sayfasında yayınlanacaktır.)
İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Erol Akgün toplantının ikinci bölümünde kurum hekimi olup işyeri hekimliği yapan hekimlerle ilgili yeni yasanın getirdiği konuları ayrıntısıyla anlatmış, Ankara’da katıldığı kurum hekimliği ile ilgili toplantıyı katılımcılarla paylaşmıştır.
İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı  Dr. Hakan Toksöz toplantının son bölümünde; son yasa ile birlikte İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri, Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri, işyeri hekimlerinin eğitim sertifikaları, yenileme eğitimleri, görevleri, işverenlerin yaklaşımı konularında ayrıntılı bir bilgilendirme sunmuştur.
Eğitim seminerleri devam edecek olup üçüncü seminer 27 Mart 2013 Çarşamba günü İzmir Tabip Odası Orhan Süren Salonu’nda yapılacaktır. Seminer konusu ve katılımcıları konusunda duyuru yapılacaktır.
EĞİTİM SEMİNERİ -2-
1-) İşyeri Hekimliğinde Kayıtlar, Yıllık Raporlar ve Defterler
Dr.Osman Bölükbaş, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Üyesi
2-) Kurum Hekimliğinde İşyeri Hekimliği Uygulamaları
Dr.Erol Akgün, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Üyesi
3-) İşSağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’na Genel Bakış, OSGBler ve işyeri hekimliğinde güncel konular

Dr.Hakan Toksöz, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı

Bu haber 3587 kez okunmuştur.